Šta je novo?

Windows 7 (32bit)vs(64bit)

@domcale: zašto i čemu potreba da se sad jure "SVI" x64 programi...? Pa normalno će ti raditi svaki x86 program na tom W7... Ja uopšte nisam "opterećen" time, mada i mene nervira kad vidim dva program files-a, ali se opustim kad shvatim da mi je totalno sve jedno... Iskreno, od svih komercijalnih programa ne mogu da se setim jednog (x86) a da nije radio na x64... Tako da, opusti se i piči sve živo... :)

@ALL: ljudi, jel stvarno koristite neki dodatni/externi firewall (comodo)? Zar nije dovoljan ovaj iz W7?

@ALL Pitanje: koji antispyware program koristite za W7x64? Koji Tuneup program koristite, takođe za w7?

Malwarebytes pustim jednom mesecno i ccleaner i to je to.
Dobar je ovaj win7. Sam se cuva :-devil-:

@vikhiiz
Po tom principu mogu opusteno da se vratim na W7 32bit. Valjda sam i presao na x64 da bi koristio sto vise x64 programa? W7 x64 zauzima vise rama, a 32bitne aplikacije rade isto kao i na 32 bitnom systemu. Bilo bi glupo recimo da koristim 32bit winrar umesto 64bit winrara, kad je ovaj drugi osteno brzi :)

@vikhiiz
Po tom principu mogu opusteno da se vratim na W7 32bit. Valjda sam i presao na x64 da bi koristio sto vise x64 programa? W7 x64 zauzima vise rama, a 32bitne aplikacije rade isto kao i na 32 bitnom systemu. Bilo bi glupo recimo da koristim 32bit winrar umesto 64bit winrara, kad je ovaj drugi osteno brzi :)

Pa zato se odmere prednosti i mane win 7 32/64 bit i sem vrlo malo prednosti na 64 bit sistema na 2 gb nema .

Zapravo ima vise stete kao veci udeo memorije ,teza kompatibilnost sa starijim programima
Veci udeo u hardu dobro nije tako vazno vecini ali nekom na hardu od 160 gb ili manje moze biti vazno zauzima 5 gb vise prostora , nema mogucnost da pokrece xp mode sa razumnim performansama itd.
3 gb je realni minimum da bi gubitak -korist bila u ravnotezi na win 7 64bit i to zbog adresiranja memorije posto win 7 32 bit ne moze vise kesirati od 2 gb za jednu aplikaciju po defality doduse.

Vrh Dno