Šta je novo?

Windows 7 32bit ili 64bit ?

gordije

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2007
Poena
319
Kupio sam novu plocu GA-P55-USB3,procesor i5-760 2.8GHz 8MB i memoriju Exceleram 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3(E30110A) a STARE komponente u kucistu su Grafika Gtx 260 Geinward,napajanje LC Power LC6550GP2 550W, hard disk WDC WD6401AALS Black .......Zanima me koji je Windows bolji 32bit ili 64bit?Dali je 64Bit-ni Windows podrzava sve nove Igre i Programe i dali ce da vidi 4 gb Rama?do sada sam koristio Win7 32 bit i sve je odlicno...:D

64bit, jer ce videti svu tvoju memoriju, a velika vecina programa radi bez problema.. ;)

Samo me zanima sta to znaci Velika Vecina Programa ce raditi bez problema?to znaci da jos nije sve kompatibilno sa Win7 64 Bit???Bitne su mi i Igre u Win7 64bit kako ce one raditi? ?

JA ga koristim,..apsolutno nikakav problem nepravi,sem za neke programe,sporedne(tv kartica,media info,..),..a i tad te pita za koju verziju zelis,jednu ili drugu,..sve ostalo radi naj naj samo sto mi vidi full memoriju koju imam u kompu.

64bit zasto sigurniji stabilniji i moze vise da izvuce i iz memorije i procesora.. pozz

Koristio sam 64-bitnu verziju i nisam imao problema, onda sam zamenio matičnu ploču na kompu i morao sam da reinstaliram win. Tada sam prešao na 32bit (oba su licencirana), koji koristim već godinu dana.
Iskreno, u samom radu nisam primetio nikakvu razliku. Jedina stvar koja mi je do sada usfalila na 32-bitnoj verziji je što ne mogu da instaliram Adobe Premiere CS5, pa verujem da će biti još aplikacija koje će moći da se pokrenu samo na 64-bit. Iz tog razloga preporučujem 64-bitnu verziju.

da stabilniji i sigurniji jer kripcija podataka je veca 64bita a stabilnija je zbog prvog razloga..vise memorije mozes da stavis...itd

Slobodno stavi 64bitnu, jedini problem koji imam sa njom je sto mi neradi Mortal Kombat 4 (jaaako matora igra), sem toga, sve je ok :)

Poslednja izmena:
Pod Windowsom postoji WOW64 (Windows-On-Windows 64-bit) - kao neka vrsta subsistema koja omogucava izvsavanje 32-bit-nih aplikacija pod 64-bitnim operativnim sistemom.
Bez problema ce svi programi za win 7 32bit raditi na 64-bit verziji. Poz

Slobodno stavi 64bitnu, jedini problem koji imam sa njom je sto mi neradi Mortal Kombat 4 (jaaako matora igra), sem toga, sve je ok :)

Da li si probao da stavis na compitabile sa xp-om npr mozda bi ti radila...

Probao sam i win 2000 i XP kompatibilnost, jednostavno nece, i drugi ljudi (konkretno odakle sam skinuo) se zale da nece na W7 64bit. Na 32bitnoj mi je radilo.

a pa onda je sigurno do drajvera za graficku ima nesto sto nece da pusti.. ali moje iskustve je plus za 64-ku.

Nazad
Vrh Dno