Šta je novo?

Windows 2003 i kopiranje diskova

Iscelitelj

Čuven
Učlanjen(a)
16.06.2003
Poena
604
Windows 2003 Enterprise ima cudan problem na novom racunaru (sto znachi da je ranije na starom bilo sve ok)

Novi racunar:
MB: MSI 945P
CPU: Intel 3,2 GHz 64bit sa H.T.
Memorija: 2x512 MB DDR2 Kingston
DVD: NEC DVD RW ND-4550A
HDD: Seagate SATA Baracuda 160 GB
ostalo nije bitno....

Antivirus: NOD32 2.50.16

Problem je u nemogucnosti kopiranja cd-ova. U Alcohol 120% kada odaberem NEC-a za rezanje CD-a, Windows se jednostavno zaglupi te ne moze nista drugo da se uradi do reset. Nero "zakuca" kada krene da kesira fajl sa izvornog CD-a...i to na mestu gde se samo inicijalizuje CD koji se kopira...

Osnovne postavke i predpostavke:
Windows 2003 Enterprise ima SP1 i na ostalim racunarima radi odlichno, dva puta sam ponovio instalaciju, instalirani novi drajveri za plocu, znam za podesavanje windows servisa u vezi IMAP-a i rezanja diskova ali nista ne pomaze...
Josh jedna stvar je cudna, ACDSee ver 7 ili 8 nece da rade korektno tj ne prikazuje slike koje ja napravim, nece da konvertuje iz formata u format...ostalo sve radi normalno...najnormalnije.
Zna li neko sta je u pitanju ?

Pokusaj da odradis reinstalaciju Intel Chipset drajvera. Vidi u Device Manager-u postavke diskova i optike da li su ti svi na DMA. Pregledaj kablove od DVD-RW-a da li je na masteru i kako je postavljen na granu. Pokusaj da narezes nesto sa CloneCD-om.

Vrh Dno