Šta je novo?

Windows 2000

• Začetnik teme Začetnik teme Igos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Igos

Cenjen
Učlanjen(a)
29.11.2009
Poena
169
Imam Hdd od 1.2GB i snimio sam Windows 2000. Ostalo je jos 180MB.:smash:
Neigram nikakve 3Digre iskljucivo sa fles memorije i nemam nikakve probleme
nije mi izbacivao plavi ekran. Dali je to dovoljno mesta na HDD.:banana:

Imam Hdd od 1.2GB i snimio sam Windows 2000. Ostalo je jos 180MB.:smash:
Neigram nikakve 3Digre iskljucivo sa fles memorije i nemam nikakve probleme
nije mi izbacivao plavi ekran. Dali je to dovoljno mesta na HDD.:banana:

Omašio si sobu, win 2k nikako nije retro, da li si video ovo: "Diskusije o hardveru i softveru: Commodore, Atari, Amstrad, Sinclair, PC (iz pre-pentium ere) i ostali"??
Drugo nisi ga snimio nego valjda instalirao :wall:
Mislim da si ovo napisao tek reda radi, definiši svoje pitanje!

Ovo prebacujemo na drugo mesto, u OS-ove

Pa dovoljno je ako nista ne instaliras, vidi da podesis browser da ti izbrise "cache" posle gasenja istog. Nisam bas siguran sta podrazumevas pod "dovoljno" ali ajde...
Vremenom ce ti se napuniti sve jedno djubretom koji moras da cistis (recimo .db fajlovi koje registruje kompjuter nakon svake pogledane slike, tj. pravi "thumbnail").

Poslednja izmena:
pokusaj da 'srezes' taj win2k, pobrisi sve sto je nepotrebno..
ne znam sad napamet sta tu spada a i zavisi od tebe.
mislim da je mnogo 1Gb da zauzme samo win2k.

Bio mi je zauzeo dosta virtuelne memorije sad stoji na 64/96 dok je pre uzimo skoro 300MB.
Sta bi jos mogao da obrisem iz win2k.:wave:Nekoristim ga za internet.

Poslednja izmena:
Dali bi radio YuTube kad bi se spojio na internet.Posto razmisljam da ubacim mreznu kartu koju vec imam.

ne vidim zasto ne bi radio.. nisi samo rekao koji CPU, da ne bi 'seckalo'.
preporucujem ti da prvo download-ujes .flv pa onda pustis iz (k)mplayera.

e da, ako imas malo RAM-a bolje ostani na win2000 umesto XP. mnogi ljudi koji
se dobro razumeju u kompjutere hvale win2000 i mislim da kazu da je XP samo 'nasminkan' win2k
ali ako ne mozes da nadjes drajvere onda xp..

Poslednja izmena:
A za sta bi koristio taj racunar? Veliki broj programa trazi da se Win 2000 nabudzi do Service Pack 4 da bi mogli da rade na njemu.

Na mom prastarom kompu je sad Win 2000 i mozda postoji razlika u brzini na XP al ja tu razliku ne primecujem.

Ploca: Chaintech
Procesor: Intel 233 MMX
HDD: Seagate 1.3 gb
RAM: 96 MB
Zvucna: Creative Live 5.1
CD: TEAC (radi besprekorno)
FDD: TEACH 3.5"
Graficka: TNT2 Ultra 32mb TV Out
Mrezna: Riltek rtl8139
PCI USB kartica sa 2 USB porta

Zanima me dali ce yutube da radi?

Uh...cisto sumnjam da ces moci da izguras sa tom masinom. Npr, prvo sto ces moati da uradis je da instaliras flash na tom kompu. Da bi gledao youtube klipove treba ti flash 10, a pitanje je da li ce da radi 10-ka na toj masini bez service packova (a da ne pominjem hardversku zahtevnost).

Moje misljenje je da bi ti bilo najbolje da stavis neki linux koji je minimalno zahtevan (puppy linux npr. koji je oko 80MB) i trebalo bi da mozes bez ikakvog dodatnog cimanja da gledas klipove na yt.

Poslednja izmena:
Na mom prastarom kompu je sad Win 2000 i mozda postoji razlika u brzini na XP al ja tu razliku ne primecujem.
Na prastarim mašinama nema razlike, na novijim ima. Ja sam koristio Win2K SP4 na Intel Tualatin + Intel 815 (valjda, zaboravio sam, davno bilo) + GeForce4 Titanium i iz nekog razloga mi se redovno isključivala AGP akceleracija iako su korišćeni najnoviji Intelovi i NVidijini drajveri. Na XP-u nisam imao tih problema.

Prilozi

A sajtove bez YUtube sta mislis?
Dali ce moci fles animacije.

A sajtove bez YUtube sta mislis?
Dali ce moci fles animacije.

Slabo je to, bolje nabaci windows 98 SE ili naravno puppy ili slax, ja ga imam(98 SE) doduse na mnogo jacoj masini(cpu intel celeron 466) i sve radi, mada treba da ga sredim, plus na njemu je ceo office i dodao sam mu driver za automatsko prepoznavanje usb-a, pa moze da mu se hdd prosiri na 16-32 ili vise GB, sledeci deo projekta je da nabavim usb sata rack i da isprobam da li ce da skonta externi hdd od 750GB, nadam se da oce.
Za 98 SE imas na internetu dobar community i ima dosta zanimljivih projekata koji se rade. Meni ova preradjena 98-ica radi bez ijednog bsod-a nekih par meseci, mada je nisam cackao jedno 2-3 meseca, nemam vremena, ali cim stignem pocecu da radim na tome. BTW moze da se podesi look kao xp ili cak vista, to kad odradim mozda cu i da prikazem.

Spojio sam se na internet sa tom masinom.YUtube nemoze da radi ali ionako mi to netreba.
Za internet koristim Mozila Firefox 1.0.1 za windows 2000. Sve radi savrseno.
Virtuelna memorija je namestena na 64/96.Preko Winampa slusam Chilout kvalitet muzike je 96/44.
Na ovoj masini igram Marija Broz preko emulatora FceUltra uz muziku sa interneta i sve Lepo radi bez ikakvog cimanja.

Poslednja izmena:
Meni je windows 2000 zauzeo 663MB.Dali neko moze da mi kaze sta jos mogu da izbrisem sa vec instaliranim widowsom 2000.Unapred hvala.Bitno je da ostane drajveri za Mreznu karticu ,PCI USB karticu,Zvucnu i Graficku karticu.Ostalo nije bitno.

Uf, apdejtuj bar taj Firefox na poslednju 1.x verziju, korišćenje 1.0 verzije je previše rizično što se tiče sigurnosti...

Abgrejdovao sam racunar sa jos vecim HardDiskom od 2.5GB A stati od 1.2GB sluzi kao dodatni Sad nema nikakvih problema sto se tice mesta.Snimio sam Windows 2000 profesional i ostalo je slobodno 1.55GB.I stavio sam jos memorije sad imam ukupno 128MB Rama.POZZ.

Poslednja izmena:
to je vec Hi-End masina

Nazad
Vrh Dno