Šta je novo?

Windows 11

Da opet ja malo pitam....
Stigao mi je danas, konacno, Win 11 update verzija 22H2
Na Microsoft sajtu installation assistant nudi verziju 23H2
Koju verziju da instaliram?

24H2 je beta?
Inave Revision je bolji od Atlasa a postoji i "original'' od creatora AME Wizarda.

Prilozi

• Screenshot 2024-07-19 at 20-40-17 Ameliorated.png
    Screenshot 2024-07-19 at 20-40-17 Ameliorated.png
    150.7 KB · Pregleda: 166
Ja sam na jednom popularnom forumu nasao link ali vidim sa su okacili ovu sliku pa mi nije jasna zadnja verzija?

Prilozi

• Never Mind.png
    Never Mind.png
    16.8 KB · Pregleda: 111
Uspesno instalirano, sve lepo radi. Hvala.
A sad ako moze jos jedno pitanje. Sin ima laptop HP Elitebook 745 G5 sa procesorom Ryzen 5 2500U, 16GB RAM-a, SSD 512GB. Ovaj procesor se ne nalazi na spisku podrzanih za WIN 11, ali sam citao po netu da se ipak moze na racunar sa tim procesorom instalirati.
Da li neko ima konkretno iskustvo po tom pitanju? Da se ne zamajavam ako ne moze ili ako moze uz puno kpmplikacija.....u tom slucaju bih ja vec nesto pokvario.
Hvala unapred na savetu.

Da. može da se instalira pomoću USB napravljenog kroz Rufus., ima opcija za to. Prilično je lako.

Uf, znao sam da ce da bude nesto sto ce da me uvali u problem.
Da li negde postoji neko samoucenije (tutorijal) kako se to radi? I da li je pametno da se u to upustam s obzirom da nikada tako nesto nisam radio?

@Srle22 Ne treba ti nikakvo uputstvo, program je prost.

Skini ga sa linka: https://rufus.ie/sr/
Ubaci flešku, pokreni program, nađi iso fajl windows instalacije i potvrdi.
Klikni na START (otvoriće se novi prozor da odabereš šta da izbaci iz instalacije),i to je to.

Snimak ekrana 2024-07-22 162541.png

Ja obicno stikliram i ovo disable bitlocker automatic device encryption.

I on dovuce ISO na flesh, i onda ga butujem sa flesha i instaliram Win11? Samo tako?
I sve stabilno i pouzdano radi?
PC health chek kod mene samo za procesor kaze da ne ispunjava uslove, sve ostalo je OK. Da li sve da cekiram u Rufusu ili samo nesto i sta?

Prilozi

• Win11.jpg
    Win11.jpg
    251.4 KB · Pregleda: 61
Poslednja izmena:
Moras prvo da skines iso fajl Windows-a sa MS sajta.
Edit: a mozda i ne mora, nisam pokusavao tako.

@tozovac Ne mora, ako nema već iso wina u kompu, a ima brz internet može da izabere da preuzme instalaciju sa neta.

@Srle22 Da, program pravi butabilnu flešku sa windowsom koju onda možeš da koristiš da instaliraš windows na milion mašina. A zašto ne bi sve radilo?

@tozovac Ne mora, ako nema već iso wina u kompu, a ima brz internet može da izabere da preuzme instalaciju sa neta.

@Srle22 Da, program pravi butabilnu flešku sa windowsom koju onda možeš da koristiš da instaliraš windows na milion mašina. A zašto ne bi sve radilo?
Pa ne znam, pitam. Nije mi jasno zasto procesor nije podrzan. Mozda ce zbog tog neceg posle imati neki problem u radu. Prosto pitam, da ne bude problema, jer sinu komp sluzi za fakultet pa da ga nesto bez veze ne ometa....

PFFE_blogpost_FE@2x.png

PFFE_blogpost_CDEH.png

Sa drajverom za Android telefon konektovanim preko USb-a to je moguće još od W10.
1722073043129.png

Можда је већ неко и питао... Како да погасим оне информације на почетном (добродошли или како већ) екрану за логовање? Прво је била само температура, па додали стање на путевима, потом берзу а сад и списак медаља на ОИ.
Како су почели, биће цео екран засут вестима.

Mislim da je ovde negde
1722174447934.png

Ne znam cemu toliko negativnih komentara za Win11.

Koristim ga vec mesec dana i sasvim je dobar. Radi perfektno, navikao sam na nove stvari, lepo izgleda, mnogo mi se svidja unapredjen explorer jer mnogo lakse i brze baratam fajlovima i folderima.

Novi tab mi u exploreru mi je postala omiljena opcija.

То је то! Хвала.
Налазио неке друге савете шта да се онемогући, али је и даље било ту.
cak i nakon iskljucivanja toga, meni je i dalje prikazivao ekran koji moram da kliknem da se skloni pa onda login. Korak vise koji mi je smetao, pa sam odradio ovo

Samo da napomenem da im je u tekstu logika naopaka za group policy editor i da podesavanje za "Do not display the lock screen" treba da bude enabled kako lockscreen ne bi bio prikazan.

Pa baš to je i logično mada bi bilo bolje da je samo "Display lock/login background"enable-disable. Ima još puno primera, sve u stilu "Jel da da ne" :LOL:

Jesu konacno vratili opciju "Combine taskbar buttons" podesavanje za taskbar?

Nazad
Vrh Dno