Šta je novo?

Windows 11

A Defender Control program da li si probao?

1731434544269.png
1731435407300.png

Poslednja izmena:
Dobih sinoć u redovnom terminu KB5046633 i KB5045935, a od 24H2 ni traga ni glasa.
jesu li oni to malo usporili sa 24H2 dok ne srede mnogobrohne probleme koje donosi i bugove ?

Nisu, to nije slučaj. Ja i drugi sam imao problem da redovno upgrejdujem na 24H2 zato što sam imao više instaliranih jezika. Čim sam ih sve skinuo i ostavio samo EN-USA (što je bio izvorni 23H2). 24H2 se pojavio i uspešno instalirao.

Mozete uvek preko GPO da forcujete da dobijete 242h2.....

Nisu, to nije slučaj. Ja i drugi sam imao problem da redovno upgrejdujem na 24H2 zato što sam imao više instaliranih jezika. Čim sam ih sve skinuo i ostavio samo EN-USA (što je bio izvorni 23H2). 24H2 se pojavio i uspešno instalirao.
Pa ja od engleskih verzija i imam samo English (United States) i to mi je default. Nemam English (UK). I opet mi se ne pojavljuje 24H2 u opcijama Windows Update. Naravno da imam i Serbian (Latin, Serbia) i Serbian (Cyrillic, Serbia), kako bih inače pisao na srpskom jeziku koji ima dva pisma ?
Country: mi je Serbia, a Regional Format: Serbian (Latin, Serbia)
Šta sad treba da skinem Serbian (Latin, Serbia) i Serbian (Cyrillic, Serbia) da bi se tek onda 24H2 pojavio u opcijama za update ? Pa da ih posle vraćam jer mi trebaju ?
To nikad nije bio uslova ni za jedan takav update ?
Mozete uvek preko GPO da forcujete da dobijete 242h2.....
Šta je GPO ? Group Policy .....
Znam za GPE - Group Policy Editor

Pa da, ti dodatni jezici su meni smetali i čim sam ih uklonio 24H2 je ponuđen. Posle am ih sve vratio.

Pa da, ti dodatni jezici su meni smetali i čim sam ih uklonio 24H2 je ponuđen. Posle am ih sve vratio.
Koji, više engleskih (USA, UK, Australia....) ili srpska latinica i ćirilica ?
Da li je to negde dokumentovano na netu tj. kako si shvatio da je baš to razlog ?
To nikad nije bio uslov da se pojavi takav update kakav je 24H2. I ranije je bilo, pa i na Win10, updejta koji su bili praktično in place reinstalacija, pa su se pojavili kao opcija u Windows Update i bez skidanja naših jezika, zapravo pisama tj. tastatura.
Pročitao sam problem koji si imao kada si skinuo .iso file od 24H2 i krenuo u in-place upgrade, ali sam shvatio da je to tad bilo zbog još nekog engleskog jezika, a ne srpskih ?
E vala baš neću da skidam Serbian (Latin, Serbia) i Serbian (Cyrillic, Serbia) jer to nema baš nikakve logike. Čekaću koliko god treba i moraće da se pojavi.

Group Policy Objects (GPO) editor

Evo kako mozes da force 24h2 preko tog tool-a
  1. Open the Local Group Policy Editor (GPEDIT.MSC)
  2. Navigate to Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update > Windows Update for Business
  3. Go to Select the target Feature Update version policy
  4. Double-click it or right-click > Edit to edit it.
  5. Set the policy from Not configured (default) to Enabled
  6. Input "Windows 11" in the product version and "24H2" in the target version
  7. Hit Apply and OK.
Pre ce biti da je ovo bio razlog

Ja sam ideju da uklonim jezike dobio od članova na ElevenForums koji su tako rešili isti problem. Bukvalno posle par minuta i restarta sam dobio 24H2. Pre toga sam probao svašta uključujući i neki registry fix ali ne i taj kroz gpedit jer nisam ni znao za to. Čak sam skinuo i par ISO ali nije instalirao potpuno, prekinulo sa "Unable to BOOT" i vratilo na staro.

Koji, više engleskih (USA, UK, Australia....) ili srpska latinica i ćirilica ?
Da li je to negde dokumentovano na netu tj. kako si shvatio da je baš to razlog ?
To nikad nije bio uslov da se pojavi takav update kakav je 24H2. I ranije je bilo, pa i na Win10, updejta koji su bili praktično in place reinstalacija, pa su se pojavili kao opcija u Windows Update i bez skidanja naših jezika, zapravo pisama tj. tastatura.
Pročitao sam problem koji si imao kada si skinuo .iso file od 24H2 i krenuo u in-place upgrade, ali sam shvatio da je to tad bilo zbog još nekog engleskog jezika, a ne srpskih ?
E vala baš neću da skidam Serbian (Latin, Serbia) i Serbian (Cyrillic, Serbia) jer to nema baš nikakve logike. Čekaću koliko god treba i moraće da se pojavi.
Nemoj da skidas, imam samo us eng i ne nudi mi 24H2...sacekaj, ponudice

Ja sam force sebi 24h2 preko GPO i da kucnem u drvo radi bez problem evo par nedelja, jedino sto mi je "zajebao" jer aplikacije koje se pale na bootu iz nekog razloga je to resetovao pa sam morao u svakom appu da upali ponovo rucno da se bootuje sa winom, sem toga 10/10 update sto se mene tice, cak i neki prastari 32bit softver sto koristim zbog posla radi i dalje u 24h2

Dobio si verziju koju sam treba da popravis

Windows 10 (znam da je win 11 tema ali da ne otvaram novi thread) dobio Copilot, moze li se to totalno ukloniti. Naleteo sam na ovaj video. Da li je to sve ili treba jos nesto.

Desni klik uninstall? (kao sto je u w11)

Gledajući da slučajno nije ponudio 24H2 našao sam da mi nudi ovo. Da li mi je to potrebno ?
Nemam hardverskih problema.

Prilozi

• Screenshot 2024-11-14 091939.png
    Screenshot 2024-11-14 091939.png
    36.9 KB · Pregleda: 59
Bolje instaliraj te drajvere sa Intel-a ili proizvođača ploče ali ako njih nemaš instalirane, onda slobodno dopusti dopusti ove.

Probao ja da uradim ručno upgrade na 24H2, dobijem SafeOS error, ali sva sreća sistem i dalje radi. Mislio sam da ću morati reinstalaciju, jer naravno nisam napravio backup. Dešavalo li se nekom?

Meni se to dogodilo dok nisam izbacio sve ostale jezike

Bolje instaliraj te drajvere sa Intel-a ili proizvođača ploče ali ako njih nemaš instalirane, onda slobodno dopusti dopusti ove.
Pa ne znam zašto bih ? Driver Store Explorer kaže da ovaj 1901 već imam, a Windows Update mi kaže " da ovi ponuđeni mogu da pomognu ako imam specifične probleme", a nemam. Pritom nema informacije o verziji drivera koji nude, a da ne pričamo o nekom changelogu.

Zašto da ne, baš i da su identični samo bi prepisalo preko starih ili ih ne bi ni instalirao. Ovako će da se pojavljuju svaki put kada ima neki update.

Evo, poslušao sam te i instalisao najnovije chipset drivere sa Intel downloads sitea.
I opet Windows Update nudi ona dva drivera kao i pre toga ??
Džaba sam krečio.

Prilozi

• Screenshot 2024-11-15 162923.png
    Screenshot 2024-11-15 162923.png
    75.1 KB · Pregleda: 22
  • Screenshot 2024-11-15 162951.png
    Screenshot 2024-11-15 162951.png
    61.5 KB · Pregleda: 25
Sasvim normalno i ništa čudno, u zavisnosti od hardvera sam intel preporučuje da se ne instaliraju najnoviji drajveri sa njihovom sajta ;)

intel.png

Skini Intel Driver & Support Assistant i vidi šta ti predlaže...

1. To piše u ovoj alatki koju ja i nemam. Meni ona dva drivera nudi Windows update.
2. Kad je chipset u pitanju za Intel procesore, sam Intel je proizvođač i hardware-a i software-a.
3. Ja sam to poslušao. Nisam instalisao od Microsofta nego od proizvođača hardware-a.
4. I pored toga Windows Update mi nudi to isto zašta ne znam ni verziju ni koliko je staro ? Zbog čega i zašto ?

Nazad
Vrh Dno