Šta je novo?

Windows 10 - Zastitnik VS Antivirus

BFuser

Cenjen
Učlanjen(a)
20.07.2012
Poena
169
E ovako, ne znam da li se ovo desava jos kod nekoga ali kad instaliram antivirus (Avast, Aviru, Bitdefender...) na Windows 10, imam sledeci problem:
Kad odem na Google pretragu slika tj. Google images, kliknem na sliku i ona se uveca na sekundu pa onda se smanji pa onda sacekam nekoliko sekundi dok se vrati na vecu velicinu. Zvuci kao mali problem al zna da dosadi. Ocigledno je uzrok sukoba zastitinika i antivirusa. Probao sam sa deaktivacijom zastitnika al izgleda da ga je nemoguce trajno iskljuciti. Verzija OS je Windows 10 Home.

Sumnjam da je do Defender, i obriši taj AV ako na to sumnjaš. Ali ne vidim kako bi to bio razlog.

Probao sam sve, novu instalaciju korak po korak i problem se poceo javljati nakon sto sam instalirao antivirus. Problem je isti i kad deinstaliram antivirus. Jedino sveza instalacija operativnog sistema radi sve dok se ne instalira antivirus.

Moje skromno misljenje je da nije do av-a bilo kojeg, nego ti prvo proveri chrome exstenzije, uradi reset chrome-a ili preuzmi besplatnu google aplikaciju - , preuzmi sledece programe:
adwcleaner, roguekiller ( oprezno sa ovom aplikacijom!!!), zhpcleaner (svi su besplatni i portabilni!).
Izvrsi skeniranje sa svakim pojedinacno, i videces neke stvari koje av ne registruju!

Poslednja izmena:
Windows 10 TNBT v6.5.6 sigurno ti isključuje Defender ako te on muči a ja ga obavezno isključujem.

Pored Defendera ti ne treba nijedan drugi anti virus.

Poslednja izmena:
360 Total Security i mirna glava.

Ne jede resurse, koristi AV engine od 3 razlicita Antivirusa(mora manualno da se podesi nakon instalacije da sva 3 rade), lagan interfejs, u par klika se dodaju folderi/fajlovi koji ne zelite da budu skenirani.

P9 Lite TT

Ne stoji ali je i dalje krš. 360 nije loš, još je i free :) stavi i comodo firewall, super zaštita za 0din/godišnje :)

Samo ESET i nema brige.
Od decembra 2007. ga koristim na kompu (a i u familiji svima instaliram), problema bez. Devet godina. ^_^

Ma dosta je WD, sva ostala zaštita je između stolice i tastature.

Dašta je nego dosta. Eventualno jos instaliras MBAM da imas po potrebi skenirati. Nego sam u nekom tripu, da zadrlja WD u pozadini nekad, sa onim updateovima, svojim izvjestajima itd. Skener mu je isto tezak nekako.

Sok sam imao Win7 koristio sam Panda Cloud i bio prezadovoljan, presao na Win10 dosao WD i nisam se peglao. Razmisljam opet instalirati Pandu, ali me mrzi nesto. Ofgovara mi njena lakoca, i nacin funkcionisanja.

AV ne biram po testovima detekcija i ostalim cudima, vec po interfejsu, "tezini" po nekom mom osjecaju, minimalizmu bez bespotrebnih funkcija itd. WD jeste takav, a i Panda. Tu je cisto da se nadje, a ne da se osjecam 100% siguran i da se predam AVu.

Poslednja izmena:
WD je ubacio i pronalaženje PuP-sa, 5 puta dnevno se ažuriraju definicije. ima belu i crnu listu itd. Ja pročešljam ponekad sa MBAM, AdwCleaner, Rouge Killer itd. ali sa malo pažnje sve prođe bez problema. Nikakav AV ne može da pomogna ako se sam ne braniš. To je kao sa kriminalom, kad već moraš da zoveš policiju, znači da je već kasno.
Offline backup je još i najbolja zaštita.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno