Šta je novo?

Windows 10 traži šifru

Zcevo

Cenjen
Učlanjen(a)
17.02.2010
Poena
160
Molim za pomoć.
Naime, napravio sam butabilan fleš za instalaciju Windovs 10 sa koga sam ga instalirao, bez prolkema.
Juče mi je prijatelj dao komp da mu instaliram 10-ku. Kompjuter je malo stariji, ne znam konfiguraciju.
E sad se javljaju problemi. Naravno, dam mu da je USB prioritetan disk, legaci ne uefi i krenem. Crn ekran 10-15 minuta i onda počinje da pokreće sistem. I tada mi iskoči prozor da se ne može instalirati jer ne može da učita šifru proizvoda.
Znači ne dođem do opcije da biram jezik, da potvrdim da nemam šifru, izaberem disk i sl. Na samom početku mi se pojavi ta poruka.
Molim nekog ako zna u čemu je problem da mi objasni. Pokušavao sam i neka podešavanja u BIOS-u ali ništa.
Inače 10-ka je skinuta sa Majkrsoftovog sajta i instalirana je već nekoliko puta.
Pokušao sam i sa verzijama iz drugih izvora ali sve je isto.
Gde grešim i šta da radim?
Hvala unapred

Ako je stara konfiguracija instaliraj Win 7.

Sto se tice Win10 - jel mislis na Win key - prozor Activate Windows ?
Ako je to idi na I don´t have a product key i nastavi instalaciju.

Ako je stara konfiguracija instaliraj Win 7.

Sto se tice Win10 - jel mislis na Win key - prozor Activate Windows ?
Ako je to idi na I don´t have a product key i nastavi instalaciju.
Ne, odmah čim krene sa instalacijom, pre pojave bilo kakvog prozora izbaci onu pravougaonu poruku sa crvenim krstićem u ćošku (error) na kojoj piše da ne može da učita šifru proizvoda. Inače instalirao sam 32-bitni ali ne mogu 64-bitni iako mu je procesor 64.

Nešto tu nije u redu sa instalacionim diskom/USB, da nije možda neki "Pre-atcivated" Win ?

Kreiraj butabilni USB uz pomoć Rufusa. Probaj prvo sa GPT sheme, pa ako neće da krene instalacija onda sa MBR. Imao sam sličan problem na nekoj starijoj konfiguraciji i to je bilo rešenje.

Nećete verovati šta je bilo, rešio sam problem.
Goglajući po stranim forumima naleteo sam na odgovor da se izbaci dvd iz disk jedinice. Nisam ni znao da je tamo. Kada sam ga izvadio sve je krenulo kako treba, instalirano.
Neverovatno, ali eto da znate ako se nekom dogodi slično.
Inače hvala svima na odgovorima!

Vrh Dno