Šta je novo?

Windows 10 problem sa pristupom programim i fajlovima nakon korišćenja sistemskog diska u ext USB kucistu

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Problem je sledeći, na laptopu je crkao ekran, izvadio oba diska i stavio u USB kucista kako bi moglo da se radi sa podacima na desktop u.
Laptop sređen, vratio disk, podigao Windows 10, kad ono sve otislo kako ne treba.

Windows ne moze da pristupi lokaciji c:\program files\WindowsAps kako bi pokrenuo recimo Skype

Druge aplikacije se pokreću kao da se to dešava prvi put - na primer Mozila Thunder bird traži kreiranje profila.

Neke ikonice koje su bile pinovane sad su blanko - bele.

Office programi ne mogu da se pokrenu jer ne mogu da pristupe user\AppData

Jel se neko susretao sa ovakvim problemom?
Da li moze nesto da se uradi da se izbegne win reinstall?

Jel ti pise "Continue" kad udjes u neki folder i posle cekas 100 godina da otvori folder?

Ako si koristio ćirilicu ili čak (retko, ali se dešava) latinicu sa kvačicama, tripuju se putanje. Ćirilica kao username/ime računara/user foldera posebno.

Poslednja izmena:
Uspeo sam da povratim pristup Mozilla Thunderbirdu, kao i drugim aplikacijama tako sto sam rucno otvorio foldere koji im pripadaju unutar Users\user\AppData\Roaming.

Svaki put mi izbacuje ovakav (sličan) dijalog:

1662534400731.png

I ovo trazi za skoro svaki folder na disku.

Ovo malo popravlja situaciju, ali i dalje imam problem sa samim Windowsom. Action centar ne radi u opšte. Na wifi sam se uspeo nakaciti preko log on ekrana. Volume slider se ne pojavljuje, ne mogu menjati jacinu zvuka osim preko tastera na tastaturi. Pitanje je sta sve jos ne radi...

Vrh Dno