Šta je novo?

Windows 10 Pro overklok problem

vladakv

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.12.2016
Poena
19
Pozdrav za sve, pokušao sam da overklokujem procesor na 3.97GHz i 1.4125V, ram 1.7GHz i windows izbacuje plavi ekran sa prikazanom greškom. Vratim na 3.6GHz i nema problema i voltažu na 'auto' i nema problema. Da li neko ima problem sa ovim?
Inače, sve sam parametre dobro ubacio, temperature su odlične.

Ako je cpu iz profila onda osim napona za cpu treba malko da se digne i za NB i onaj drugi zaboravih kada je to bilo za te stare cpu a treba i memorija da se podesi ako klokuješ preko FSB-ea. Jedino slike biosa da postaviš da se setim. Prošlo je 6 godina od kada sam radio klokovanje sa takvim procesorom. Ja sam imao Q9300 i E7300.

Hvala ti druže, ali odustao sam. Držim ga i dalje na 3,6Ghz i fsb 1600Mhz. Pri pokretanju Windowsa dobijao sam plavi ekran i grešku nekoliko puta i reinstalirao sam Windows, tako da više neću ništa da diram. Ne bi puno doprineo klok sa 3.6 na 4. Podesio sam i napon za ram i frekvenciju, baš sve je odrađeno kako treba. Problem je u Windowsu 100%. Stare su komponente i verovatno nemaju podršku...
Još jednom, hvala.

Pa bas da je do Windowsa sumnjam, al ajde... ako ti kazes

Ali na Windows 7 nisam imao tih problema. Opušteno sam oc :/

Ma jasno mi sve.. Nego iskredno mi bas cudno...Ja imam komp iz potpisa.. na Windows 7 osim da otkljucam 4 jezgro nisam mogao da mrdnem sa overclockom, sada na Windows 10 lagano na 3.5Ghz digao sa sve memorijom. Doduse...Mozda ti oslabilo napajanje.. Pa hoce da zeza.. ja sam vidis kupio novo krsteno..LC 500W i sada je ok.

Ma jasno mi sve.. Nego iskredno mi bas cudno...Ja imam komp iz potpisa.. na Windows 7 osim da otkljucam 4 jezgro nisam mogao da mrdnem sa overclockom, sada na Windows 10 lagano na 3.5Ghz digao sa sve memorijom. Doduse...Mozda ti oslabilo napajanje.. Pa hoce da zeza.. ja sam vidis kupio novo krsteno..LC 500W i sada je ok.

Napajanje je novo, problem je što sam natrpao svašta na matičnu :D ... 2 hdd-a, procesor na 1.41V, dva kulera od 8cm, jedan od 12cm, optika, samo grafika jede 180W, tu je i monitor, zvučnici..... i kad se sve sabere iznosi 565W :D A efikasnost mog napajanja je 85% koliko se sećam :D Vratio sam procesor na 1.36V i na 3.6GHz i ovako radi stabilno pri punom opterećenju.

Monitor i zvucnici ne vuku struju od napajanja iz kompa po bogu.

Hahah, to sam shvatio čim sam kliknuo na 'okači poruku'

Problem rešen. Drajver za grafičku karticu. Pozdrav.

Al nekad su se kacili monitori na napajanja. Nisi mnogo pogresio... ko se seca toga naravno :D

I zvučnici mogu da vuku napajanje sa USB-a :d

Koristi blue screen viewer a mnogo zvuci 1.7 V za memoriju

Problem je bio u drajveru grafičke. Sada je sve ok.

Vrh Dno