Šta je novo?

Windows 10 - Pristup map folderu, problem sa win explorer-om

zixon

Cenjen
Učlanjen(a)
30.08.2012
Poena
160
Zdravo ljudi .. vec dugo imam problem sa explorer-om na Win 10 . Radi se o tome sto kad kliknem This PC ucitavanje drive-ova traje duuuugo dugo . Isto se desava kad hocu da sacuvam fajl na primer iz Excel-a ili bilo kog drugog programa pa idem na Save as zakuje mi explorer .

Takodje, imam mapiran folder sa mreze koji kad kliknem nece uopste da se otvori .

Ne znam sta sve nisam pokusao, ali nece i nece . Jedina opcija koja ponekad hoce da upali kad restartujem komp ali bas je dosadno da moram svaki dan kad upalim komp odmah da ga restartujem .

Da li znate o cemu bi moglo da se radi ?

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    33.6 KB · Pregleda: 16
Prvo dobro proveri stanje diska, hoće to kada je nešto problematično na disku.. Disk cleanup (možda je prepun), checkdisk (CHKDSK ) i prvera systema, SFC /SCANNOW u Command prompt(as administartor) a ako je HDD ond i Derfrag.

Ukloni taj mapirani folder pa proveri onda.
Odradio force remove preko cmd-a . Sad explorer dobro radi .

Zanimljivo ne moze da pristupi racunaru sa kojeg je bio map drive preko \\imena vec samo preko \\ip adrese . Pretpostavljam da je zbog Win Servera 2003 jer mu pristupam sa Win 10 .

To je generalno neki problem sa DNS-om. E sad, ako su oba računara u ADu ne bi trebalo da bude tih problema. Ako je workgroup u pitanju onda ima nekih servisa i podešavanja da bi radilo kako treba.

To je generalno neki problem sa DNS-om. E sad, ako su oba računara u ADu ne bi trebalo da bude tih problema. Ako je workgroup u pitanju onda ima nekih servisa i podešavanja da bi radilo kako treba.
Workgroup je u pitanju jer nema puno racunara .

Nazad
Vrh Dno