Šta je novo?

Windows 10 pada

bomanik37

Poznat
Učlanjen(a)
13.01.2022
Poena
30
Stavio sam novo jace napajanje kao sto ste mi preporucili zato sto mi je stalno restartao gasio sliku jer je bilo ono preslabo ms 500 napajanje za rx 560 2gb, sve se to namestilo ne restartuje, upalim danas komp ostavim ga upaljen mozda 1h i i pao mi sistem i ovaj error sam dobio
IMG_20220820_132116.jpg

Da li je napajanje novo, koliko W i koje je?
Proveri sve konektore koji idu u matičnu, da li su dobro konektovani.

Proveri disk, moguće da ima i tu određenih problema. sfc i dism bi takođe trebao odraditi, kada uđeš u sistem. Nije nemoguće da je to gašenje oštetilo sistem ili disk (ako je već bio u problematičnom stanju).

Da li je napajanje novo, koliko W i koje je?
Proveri sve konektore koji idu u matičnu, da li su dobro konektovani.
Raidmax vortex 500w 80 plus bronze series
Proveri disk, moguće da ima i tu određenih problema. sfc i dism bi takođe trebao odraditi, kada uđeš u sistem. Nije nemoguće da je to gašenje oštetilo sistem ili disk (ako je već bio u problematičnom stanju).
Evo skidam windows na hdd, ssd mi nije bilo uopste i na instalacu windowsa ni u boot menu crkao je ssd izgleda

Nadam se da nisi koristio SATA power kablove sa prethodnog napajanja na novom

SATA power kablove, ne data kablove. Kablovi sa jednog napajanja nisu kompatibilni sa kablovima drugog. Ako napajanje nije modularno onda nemas brige.
16610838272485899486369110742907.jpg1661083875712661374094453061776.jpg
SATA power kablove, ne data kablove. Kablovi sa jednog napajanja nisu kompatibilni sa kablovima drugog. Ako napajanje nije modularno onda nemas brige.
Ne znam da li je modularno, ovo je moje novo napajanje
Moj je 500AF model

Koje je bilo prethodno napajanje?

To napajanje nije modularno tako da nemas brige oko kablova

Moguce, mada nisam 100% siguran

Trebalo bi da koristiš nešto za monitoring diskova kao Hard Disk Sentinel ili StableBit Scanner koji će da ti prati ispravnost diskova u realnom vremenu.

Na sajtu Adata imate za taj disk SU630 (vi ste napisali su360, verovatno permutacija) mogućnost da preuzmete aplikaciju za praćenje zdravlja (temperatura, popunjenost, SMART atributi) koja se zove "SSD Toolbox".

pa obicno losa jeftina napajanja znaju svasta nesto da pokvare od hardvera koji napajaju

Jesam pre par dana sve je bilo 100%, ne znam kako odjednom crkne kupio nov komp vec 3 4 godine
Pa 3-4 godine, nisi kupio pre 3-4 dana. Svasta se desi za 3-4 godine. Sto lose napapanje, sto los napon, sta god. Ne znam cemu ovakva cudjenja. Crkao drugaru menjac na Pezou, izvezao ga novog posle 500 km. Mrtav, pa eto sta sad.

Nazad
Vrh Dno