Šta je novo?

Windows 10 neće da se pokrene nakon priključivanja eksternog SSD

Poslednja izmena:
Sad počinje da me hvata paranoja. Izvadio sam falični disk iz kompa i radi sve ok. Međutim, krenuo sam da bekapujem slike na eksterne diskove (na novi SSD, i na stari HDD). U početku sve radi kako treba, prebacim nekoliko foldera, međutim onda odjednom počne da zeza windows explorer. Nekad pokazuje koji su fajlovi u folderu, ali ako su npr. slike, pokazuje samo prazan pravougaonik umesto pravog thumbnaila. Nekad se desi da kad otvorim This PC pokazuje prazan prozor i u address baru piše "working on it" i puni se ona zelena linija i to traje.

Prvo sam mislio da se to dešava samo kada otvaram folder u koji sam stavio spasene fajlove sa onog faličnog diska (tad se explorer skroz zakucao, nestao mi je desktop i morao sam da restartujem komp), ali mi se desilo da se tako zaglupljuje i kad sam prebacivao neke druge fajlove na stari eksterni HDD, mada se tada explorer unormalio posle nekog vremena.

Da li imam razloga za brigu zbog ovoga?

Verovatno problem sa brzinom usb veze i malog keša memorije. Moraš malo po malo da kopiraš. Ima više programa koji regulišu protok.

Hvala! Vidim na netu da dosta ljudi ima problema sa file explorerom, neki kažu da je problem onedrive, neki da ima drugih stvari koje treba da se podese. Videću kako će da ide sa nekim od ovih programa.

@puzgolac

Ima li šta novo? Je l pustio dim onaj SSD što su mu podaci bili čitljivi? 😉

Nema ništa novo. Pokušao sam još neka softverska rešenja, ali ništa nije uspelo. Hteo sam da probam onu varijantu koju si predložio, ali na kraju nisam jer mi se sve čini da ne bih znao to da uradim.

Razmišljam sada da uzmem novi sistemski disk, vidim da Adata legend 960 max od 2TB može da se nađe za 13-14 hiljada. Pošto mi je trenutni sistemski disk 512GB, time bih dobio skoro sav prostor koji sam izgubio zbog ovog faličnog diska.

Nazad
Vrh Dno