Šta je novo?

Windows 10 na starijem laptopu?

MiGdataTeam

Cenjen
Učlanjen(a)
03.02.2014
Poena
159
Cao svima

da li je moguce na laptop iz 2010 koji nema UEFI BIOS instalirati najnoviji W10.1 a da ne radi losije od W8.1? Ovo je masina:

i3-330M
4GB DDR3
HD 500GB 5400RPM
nvidia 310M 512MB
wifi b/g/n
17` display

Na W8.1 je sve radilo OK ali je sistem propao pa reko da menjam za novi.

Hvala

Možeš da instaliraš, ali će možda da ti radi presporo, instaliraj 64-bit, pa vidi.

Moze i3-330M nije toliko slab , u danasnje vreme je u rangu pentiuma za laptopove.

Пре који дан инсталирах 10-ку 64-bit на цурином лаптопу који има још горе спецификације, Pentium из исте генерације, свега 2 GB RAM-a и само Intel-ова интегрисана графика. Она је одушевљена, а и ја примећујем да ради сасвим добро :D

To uopste nije losa konfiguracija i radice win 10 ok, doduse ja sam fan win 8.1 i cini mi se da na 5-6g starim masinama radi najbolje. Instaliraj win 10 na celeronu N3060 pa ces videti sta je slab rad. Ya svaki slucaj proveri ispravnost harda HD Sentinelom. Ja praktikujem kad nema podataka koje treba cuvati ili su bekapovani da na starijim masinama odradim low level format. Kazes da je sistem propao, proveri zasto je propao da hard kojim slucajem nema bed sektore sto je sasvim normalna siuacija sa starijim hardovima.

Poslednja izmena:
Na tu masinu bih instalirao win 8.1 64bit. Radice i win10 sasvim dobro, naravno. To uopste nije spor procesor, 2 jezgra, 4 threada - sasvim korektna kucna masinica za net, office, filmove i poneku stariju igru.

Poslednja izmena:
Ne znam za Windows 10, jer ga ne koristim ni na jednoj masini, ali posto sam morao da radim downgrade laptopa, trenutno imam i5 520m procesor koji je tu negde kao taj i3, 4GB RAM i fabricki HDD i na toj masini Windows 7 radi odlicno. Ne bas tako dobro kao na starom laptopu(i7 720qm, 6GB RAM, 275GB SSD), ali je ovo sasvim upotrebljivo. Laptop je dosao sa 2GB RAM-a i tad je bilo gusto, ali sa 4GB RAM-a nema problema. Browsing sa 10+ tabova i Photoshop-om radi odlicno.

Poslednja izmena:
Vrh Dno