Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

dobrivoje

Cenjen
Učlanjen(a)
29.07.2011
Poena
170
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Probaj sa starijim drajverima, za nvidia su brzo izbacili hotfix kada je krenulo da
zeza neke aplikacije.

ma čačkao sam 15-20 min. i neće , legla nova instalacija winwdows 10 i život teće dalje, hvala u svakom slučaju.

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
975
Ima li Win 10 komandu/opciju za pregled sistemskih fajlova,kao sto je imao W7 - scannow?

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
975

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,025
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD X4 @ 3,5Ghz
Matična ploča
GA-990FXA-UD3
RAM
32Gb DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Strix RX480 8Gb
Storage
256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
Zvuk
Creative
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Opet ja sa jednim problemom, jednostavno mi se ne da sa ovim Windows-om...
Jedan laptop je dobio svežu instalaciju.
Sve radi ok osim što kada ode u hibernaciju on se ugasi 2-5 minuta posle toga.
Pregledao sam sve što mi je palo na pamet, možda ima neki trik?
Kako da ga mu onemogućim da se ugasi posle bilo kog vremena u hibernaciji? Moj laptop može da stoji danima u hibernaciji dok mu se ne izprazni baterija...

Vuk40

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.03.2013
Poena
310
Opet ja sa jednim problemom, jednostavno mi se ne da sa ovim Windows-om...
Jedan laptop je dobio svežu instalaciju.
Sve radi ok osim što kada ode u hibernaciju on se ugasi 2-5 minuta posle toga.
Pregledao sam sve što mi je palo na pamet, možda ima neki trik?
Kako da ga mu onemogućim da se ugasi posle bilo kog vremena u hibernaciji? Moj laptop može da stoji danima u hibernaciji dok mu se ne izprazni baterija...
Kako se iskljuci, mislis bas iskljuci? kod mene deluje kao da je iskljucen ali na klik mis/tastatura se vrati odmah.
Evo sad sam probao, sve na 1 minut podeseno, sve je zaustavio za 3 minuta, samo power diode blinka, vratio se za 2 sekunde.

Poslednja izmena:

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,025
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD X4 @ 3,5Ghz
Matična ploča
GA-990FXA-UD3
RAM
32Gb DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Strix RX480 8Gb
Storage
256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
Zvuk
Creative
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Moj laprtop blinka i baš tako se na klik miša uključi. Isto tako i desktop.
Ali ovaj drugi laptop: blinka nekoliko minuta kada ode u hibernaciju i onda u jednom trenutku prestane da blinka, ne reaguje na dodir miša ili taststure, mora na power dugme da se pokrene, boot-uje sve regularno kao da je bio ugašen. :S:

Skidam LTSB, pa ću da vidim sa tom verzijom kako će biti. Na ovoj regularnoj je i ovako zauzeće harda često na 100%.

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
975
Vuce na ACPI misfire...

Markic

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2013
Poena
365
Moja oprema  
Laptop
Macbook Air M1, HP Pavilion 17
Mobilni telefon
Google Pixel 4a 5G
Pametni uređaji
Galaxy Watch 4 Classic
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ali ovaj drugi laptop: blinka nekoliko minuta kada ode u hibernaciju i onda u jednom trenutku prestane da blinka, ne reaguje na dodir miša ili taststure, mora na power dugme da se pokrene, boot-uje sve regularno kao da je bio ugašen. :S:

Skidam LTSB, pa ću da vidim sa tom verzijom kako će biti. Na ovoj regularnoj je i ovako zauzeće harda često na 100%.

Isti problem i kod mene, nakon par minuta ode u hibernaciju, a podesio sam u Power Options-u na "Never"

Marti Misterija

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
825
Bice dobar, al za jedno 2-3 godine, a do tada cete proliti reke suza... :d
Izmena - a mozda ni tada... :d

Poslednja izmena:

Marti Misterija

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
825
Najvise suze liju w10 hejteri, da vam nije one teme mislim da bi pukli nacisto ili da budem blazi presli bi na OSX :D
Za pucanje nisam siguran, a jabuchari su vec odavno dijagnoza, vise nisu ni sekta. Vas nekoliko ovde je na dobrom putu da budete kao oni, tj "put kojim se redje ide"... :d

Jurke

Slavan
Učlanjen(a)
01.03.2005
Poena
350

Isto to i kod mene. Na jednom lapatopu čim dignem ''klapnu'' on fercera a drugi mora na puljku da se pokrene kao i da je ugašen. Možda zavisi i od proizvođača, Siemens radi kako treba a HP se glupira. Međutim, ne smeta mi za sada.
Više mi smeta što su se sada, sa ovim poslednjim kumulativnim .351, pojavile neke glupavosti kojih nije bilo. Svako malo nešto drlja po SSD-u i ventilator piči ko lud kad otvorim mail, ali samo Yahoo. Kakve to veze može da ima pojma nemam ... Ali, ne brine me mnogo :) Očas posla ''Formast C'' :)

Poslednja izmena:

BitrAtE

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poena
545
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7700 @ MasterLiquid ML240L V2
Matična ploča
Gigabyte B650M AORUS ELITE AX
RAM
32GB Kingston FURY™ Renegade DDR5 RGB DDR5-6000 CL32-38-38 @1.35V
GPU
Gigabyte AORUS Radeon™ RX 7900 XTX ELITE 24G
Storage
Kingston KC3000 1TB / Samsung 980 PRO 500GB / Seagate BarraCuda 3TB 2.5"
Zvuk
Bose Companion 3 Series II / Bang & Olufsen Beolab 8000 / Steelseries Arctic 1 Wireless
PSU
Corsair SF750 80 PLUS Platinum
Kućište
ASUS Prime AP201
Monitor
Dell S2721DGF
Miš & tastatura
Razer Pro Type Ultra & Razer Viper Ultimate Mercury
Ostale periferije
C1 55" & PS5 & Q990B
Mobilni telefon
iPhone 14 Pro
Pametni uređaji
Huawei GT2 Pro...
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Taj sam! I nema pouzdanosti bez mehanike, ne samo u vezi ovoga nego bilo cega! Konkretno SSD jeste brzi (imam taj sljamsung), access time i sve to, vrijedi imati, ali da je pouzdaniji od HDDa tesko. HDD kad rikne mogu se spasiti podaci, kako sa SSD-a..
Za 2 godine u firmi kojoj radim smo imali 2 reklamacije na SSD i bog te pita koliko reklamacija na HDD (ni priblizno stvarno ne mogu da se sjetim)

Sent from my Samsung S7

Markic

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2013
Poena
365
Moja oprema  
Laptop
Macbook Air M1, HP Pavilion 17
Mobilni telefon
Google Pixel 4a 5G
Pametni uređaji
Galaxy Watch 4 Classic
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Isto to i kod mene. Na jednom lapatopu čim dignem ''klapnu'' on fercera a drugi mora na puljku da se pokrene kao i da je ugašen. Možda zavisi i od proizvođača, Siemens radi kako treba a HP se glupira. Međutim, ne smeta mi za sada.
Više mi smeta što su se sada, sa ovim poslednjim kumulativnim .351, pojavile neke glupavosti kojih nije bilo. Svako malo nešto drlja po SSD-u i ventilator piči ko lud kad otvorim mail, ali samo Yahoo. Kakve to veze može da ima pojma nemam ... Ali, ne brine me mnogo :) Očas posla ''Formast C'' :)

I kod mene HP pravi problem sa Hibernacijom.

stopke

Slavan
Učlanjen(a)
04.12.2009
Poena
315
Sigurno. Isključi update pomoću o & o shutup programa, pa pali po potrebi...

Sent from my D6603 using Tapatalk

Space Beer

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
09.01.2011
Poena
475
Ne znam da l' da pišem ovde i na hate thread-u :d

Juče mi je onaj Win update pregazio Radeon drajvere, iako sam sa "wushowhide" namestio da ih ne dira. Na kraju sam ih izbrisao, instalirao ručno nove (16.9.2) i sad vidim da ih "wushowhide" ne vidi ni u skrivenim, ni u ponuđenim za skrivanje. Vidćemo šta će biti posle sledećeg update-a.

Inače, na tabletu mi redovno vraća one store aplikacije koje sam brisao. Valjda zato što ih brišem sa "Uninstall" kao što je i normalno, umesto "Remove-AppxPackage" iz shella (kao što sam uradio na desktopu)

stopke

Slavan
Učlanjen(a)
04.12.2009
Poena
315
Ne znam da l' da pišem ovde i na hate thread-u :d

Juče mi je onaj Win update pregazio Radeon drajvere, iako sam sa "wushowhide" namestio da ih ne dira. Na kraju sam ih izbrisao, instalirao ručno nove (16.9.2) i sad vidim da ih "wushowhide" ne vidi ni u skrivenim, ni u ponuđenim za skrivanje. Vidćemo šta će biti posle sledećeg update-a.

Inače, na tabletu mi redovno vraća one store aplikacije koje sam brisao. Valjda zato što ih brišem sa "Uninstall" kao što je i normalno, umesto "Remove-AppxPackage" iz shella (kao što sam uradio na desktopu)
jel update celog sistema ili automatsko skidanje drivera? Zanima me.. U svakom slucaju glupost :(

Moze link na pm ? Nisam upoznat sa tom terminologijom tj nazivom programa :p
Kucaj na gugl o & o shutup 10

Sent from my D6603 using Tapatalk

Space Beer

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
09.01.2011
Poena
475
Ovo je sve bilo juče. Na tabletu isto to samo bez drajvera. Ne sećam se šta sam imao na poslu.
Kod:
Update for Windows 10 Version 1607 for x64-based Systems (KB3199986)
Security Update for Adobe Flash Player for Windows 10 Version 1607 (for x64-based Systems) (KB3201860)
Cumulative Update for Windows 10 Version 1607 for x64-based Systems (KB3197954)
Advanced Micro Devices, Inc. driver update for AMD Radeon R7 200 Series
Nisam ni obraćao pažnju da je našao i update za grafiku, jer kao što sam napomenuo, bilo je isključeno sa "wushowhide"

bedazzled

Cenjen
Učlanjen(a)
18.02.2011
Poena
170
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ja ili to ne vidim ili ? Ali meni nikad do sad koliko znam nije pregazio drajvere za grafičku a ne koristim nikakve programe za update? Evo bio i ovaj update i drajveri su mi 16.10.2 Ko i pre ažuriranja sistema...

Vuk40

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.03.2013
Poena
310
To je gazilo na samom pocetku pre 3 godine, kada i nije bilo opcije za iskljucivanje.
I to samo u slucaju da je drajver starijeg datuma od "gazeceg", danas kontrola nad update je potpuna.

Vrh Dno