Šta je novo?

Windows 10 boot manager i BIOS-u i , Folder access denied i syeban Permissions

core.graphics

Slavan
Učlanjen(a)
16.09.2006
Poena
390
taman sam instalirao Win 10 ali sa USB-a koji nisam pravio preko rufusa nego preko onog njihovog programa.... primecujem da me zezaju permissions, cak u "Users" imam "defaultuser0" "korisnika"..... a u bios mi kao first boot stoji Windows boot manager SSD EVO 500 bla bla ....

imate li ideju kako to sve da resim ...
""

Prilozi

• ghfhgfg.jpg
    ghfhgfg.jpg
    354.8 KB · Pregleda: 58
  • ghfhgfggfgg.jpg
    ghfhgfggfgg.jpg
    316.9 KB · Pregleda: 58
  • Untitledgfgf.jpg
    Untitledgfgf.jpg
    346.5 KB · Pregleda: 46
secure boot ne mogu da disable-ujem... ne znam dal ima veze instalirati preko winows usb toola ili rufus-a
takodje UEFI and Legacy ili samo Legacy odabrati...
nikad nisam imao taj Windows boot manager uvek mi je video SSD normalno i na njemu je sistem... poludecu, temp. sam dobio sinoc od muke... i ti permissioni me ebu...

Nemaš nikakav problem, ne znam šta ti je problem?

Pa i na win 8.1 kada se instalira u uefi biosu se mora selektovati windows boot manager ili nema ucitavanja windowsa. Koji je tu problem ? :D

Sve je u redu. I bolje je da je UEFI instalacija sa uključenim Secure Boot.

a to sto je volume "simple" ne znam kako se to promenilo... bukvalno ne mogu nista s tom particijom.
a sve sto hocu da kopiram tipa s desktopa na C: traži dozvolu administratora... sve je u fazonu access denied.
npr u mozilli kad hocu da skinem prevod za film ako idem open ne mogu da ga prevucem isto neki access denied, a ako otvorim program sa as Adminostrator onda radi...

To se on, Win 10, brani od tebe :)
Moraš napraviti poseban folder na ''C'', koji kad otvoriš, u njega možeš kopirati bez potrebe za Administrativnim ovlašćenjima. Direktno na ''C'' se buni kad kopiraš.

Nazad
Vrh Dno