Šta je novo?

Window 7 Starter Editon - network limitations

frenkyshka

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.09.2007
Poena
229
Situacija,
mreza je klasicna, najjednostavnija, 20-25 kompova povezanih kablovima preko 2 swicha od po 16 porta, svi izlaze na internet preko jednog ADSL-a. Racunari nemaju potrebu za shareovanjem icega (sem mozda jedne particije na jednom kompu) samo trebaju imati lan vezu zbog zajednickog koriscenja odredjenih aplikacija (citaj - lan igranja :p). Svi bi trebalo da rade na Windows 7 Starter Edition.

Zanima me da li postoje i koja su ogranicenja u prethodno opisanoj situaciji. Zanimaju me i druga ogranicenja nevezana za gornju situaciju.

koliko mi je poznato nema ogranicenja...mi imamo cini mi se 4 komada u firmi u mrezi i nije bilo problema...ne vidim zasto bi pravio problem i sa vise kompova...

Evo sa MS sajta:

Networking in Windows 7 Starter

With Windows 7 Starter, your computer can be part of a wired or wireless network and can connect to the Internet. For more information about networks, see What are the different Internet connection methods?

You can also use devices that are connected to a network, such as a network printer, as long as your computer is connected to the same network. However, certain network features are unavailable:

Creating a homegroup. A computer running Windows 7 Starter can join a homegroup, but you can't use it to create a homegroup. For more information, see Join a homegroup.

Internet Connection Sharing. A computer running Windows 7 Starter can't use Internet Connection Sharing (ICS) to share its Internet connection with other computers on the network. With Windows 7 Starter, you must use a router to share an Internet connection among several computers. For more information, see Setting up a home network.

Connecting to a domain. Computers running Windows 7 Starter can't connect to a domain.

Ad hoc networking. A computer running Windows 7 Starter can't create an ad hoc network (also called a computer-to-computer network), but it can be part of an ad hoc network. Ad hoc networks are often used for a specific purpose, such as playing a multiplayer computer game.

Network bridging. A computer running Windows 7 Starter can't create a network bridge, but it can communicate with computers on a different network by being part of a network bridge. To create a network bridge, you must use a computer running an edition of Windows 7 other than Starter.

da li ima neko starter, trebalo bi probati da li connectify radi, ako to radi, onda su ova ogranicenja nebitna... ako ne radi onda ups...

da odgovorim sam sebi:

Version 2.1 - 2.1.0.16410 - September, 27, 2010

Support for PS3 and XBox 360 clients
Runs on Windows 7 Starter Edition
Support for more wireless devices
Can now share VPN connections

tako da, osim domaina, ostalo nije bitno...

Poslednja izmena:
Druze ja imam starter na netbuku koji sam kupio u merkatoru, tako sam dobio, i u lan mrezi uz malo podesavanja moze da se uradi sve, ja imam kucni kompjuter iz kog vucem podatke, npr. filmove, muziku, itd. slusam na netbuku direktno iz kucnog pc- preko lan mreze.... sta ti treba evo ja mogu da proverim na ovom operativnom sistemu.

nasao sam sta me zanima u readme od connectify... program inace sluzi za deljenje interneta i jednostavno radi sve ono sto je MS naveo da starter ne moze (post 2 ovde..)
hvala ti na ponudi

Panjemu nije nije baš namena deljenje neta već stvaranje Wi-Fi hotspot kroz koji se može deliti net.
Ovaj program i pored dobrih ocena i kritika na netu nisma uspeo uspešno da poteram na 7 jer iako je instaliran, podešeno sve kako treba vidi se i kad nebi trebalo a neostvaruje ono zbog čega je instaliran. Druga zamerka je da proces ostaje u memoriji odnosno zauzima memoriju i kad se nekoristi što je iritirajuće

verzija 2.0 je imala neke cudne bugove i nije mi sljakala... sve verzije osim te su mi uvek odlicno radile, koristim ga negde od 1.0, a sherovao sam:
-3g preko wifi
-wifi (placeni) preko wifi
-net sa lan-a preko wifi

znaci provereno sljaka i provereno sluzi da deli net (umesto bangavog windows internet connection sharinga). Dobra stvar je sto kad stisnes stop, vrati ip adrese tvoj wifi-a na normalu i mozes da se kacis na drugu mrezu, opet za razliku od ics...
e sad moz biti da ima nekih buba i da u nekim kombinacijama ne radi kako treba, tj sta ti tacno pokusavas da uradis?

Dva cilja prvi bez kablova deliti fajlove a drugi na jednom laptopu postaviti Wi-Fi hotspot a potom otići na net drugim laptopom. Verzja je bila 1 nešto oba računara su na windows 7

Internet Connection Sharing. A computer running Windows 7 Starter can't use Internet Connection Sharing (ICS) to share its Internet connection with other computers on the network. With Windows 7 Starter, you must use a router to share an Internet connection among several computers. For more information, see Setting up a home network.

Ad hoc networking. A computer running Windows 7 Starter can't create an ad hoc network (also called a computer-to-computer network), but it can be part of an ad hoc network. Ad hoc networks are often used for a specific purpose, such as playing a multiplayer computer game.

Network bridging. A computer running Windows 7 Starter can't create a network bridge, but it can communicate with computers on a different network by being part of a network bridge. To create a network bridge, you must use a computer running an edition of Windows 7 other than Starter.

Ja nisam ni mislio ninakakvo deljenje fajlova...
ovo sve sto sam quotovao ce connectify da ti odradi na 1 click |) tj adhoc ti ni ne treba jer ce ti se pc ponasati kao router

Ne razum zašto si ovo citirao jer nema veze sa ovim o čemu ja pričam jer nisu bile te verzije Wina

Nazad
Vrh Dno