Šta je novo?

Window 7 problemi na sve strane

nezdrav

Cenjen
Učlanjen(a)
25.05.2011
Poena
154
Burazer je pre neki dan instalirao Windows 7 i poceli su neverovatni problemi sa zvukom i igricama al on je uporan da dobro radi....
Zvuk:
Ne mogu da podesim slusalice na Realtek-u taman ih namestim,restartujem kompjuter on se izbaguje il ga nema,il je nekako cudan i jako iritira ili ne razlikuje okolinu (kad neko trci oko vas radi samo levo desno ne raspoznaje sredinu i pozadinu),a ni nejegov 5.1 ne moze da podesi da mu rade zadnji zvucnici...

Igrice:
Igram CS 1.6 igrica radi super,ne smeta mu dim i ostale sitnice,zakucan je na 100 sve dok se ne priblizim nekom drugom igracu,tu nastaje havarija pada na 70-60....

Zna neko sta da radim? Na kraju ako nema resenja napravicu dual boot sa Windows XP sa 100GB memorije i da budem miran....iusput ako mozete da mi objasnite kako da napravim dual boot da se ne zeznem?

Koja je konfiguracija u pitanju?
Mozda drajveri za zvuk nisu dobri.
Drajveri za graficku ako pada frejm, mada je to normalno za CS online.

Uradi Update Windows-a...Control Panel-izaberi u gornjem desnom uglu Small Icons-Windows Update i to je to.
Osim toga, u donjem desnom uglu (pored sata) izaberi ikonicu za zvuk...desni klik na nju-playback devices-idi na zadnju stavku gde imaš opciju Do Nothing i to čekiraj. Moguće da ti sistem sam od sebe smanjuje zvuk pošto je tako podešen po defaultu

Evo odradio sam sve malo je bolje,al opet smeta :/ Konfiguracija je: ATI Radeon 5850 HD,2GB DDR2,Porcesor AMD 5000+black za kanter je vise nego dovoljno,ja msm da ga gusi procesor tj da Windows previse optereuje procesor...

Jesi li uradio System Rating, čisto da vidiš kakve ocene daje na brzinu rada procesora i grafičke kartice? Znaš ono - desni klik na My Computer i tu ćeš videti plavim slovima, na sredini gde piše System, ispisano:Windows Experience Index (ili nešto poput toga da je potrebno uraditi Refresh System Data...tako nekako).
Mada, čudno je da ti se gubi zvuk , a da je problem kako ti kažeš do procesora. Verovatno je matična ploča starije generacije pa se teško nosi sa tim OS. Probaj da je flešuješ (update BIOS-a)...ako negde pronađeš noviju verziju na netu. Ako to ne pomogne...vraćaj nazad XP

Poslednja izmena:
Ne mislim da je problem zvuk zbog procesora,nego to sto u igricama pada fps...ja sam od uvek bio za XP jer je mnogo jednostavniji za rad...

Zvuk u slusalicama nije dobar zato sto je izlaz 5.1. Stavi na headphones ili stereo i bice normalan u igricama. Cela zbrka je najverovatnije to sto je ac´97 konektor sa kucista povezan na HD audio konektor na zvucnoj kartici pa se sluske ne detektuju pravilno.

Vidi, to sa zvukom ti je sigurno do drivera, u attachment-u imas sliku realtek hd audio manager-a, koji se instalira uz drivere (poslednja Vista/7 verzija http://download.cnet.com/Realtek-Hi...ta-Windows-7-32-bit/3000-2120_4-10788600.html). Kad instaliras driver u realtekovom interfejsu mozes da podesavas sta hoces, od rasporeda do vrste zvucnika...

Sto se fps-a tice update drivere za graficku, update direct x i obrati paznju u toku igranja na gpu/cpu usage pa vidi, mada sa tom karticom (bez obzira sto imas 5000+) bi trebalo sve da ti leti posto meni cs source klizi k'o po loju na masini iz potpisa.

Prilozi

• real.png
    real.png
    130.6 KB · Pregleda: 36
Vrh Dno