Šta je novo?

WIN98 SE restart

perovic

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2002
Poena
619
Sve zivo probah, ali mi se WIN98 uvek zakoci pri restartovanju (kada hocu da ugasim comp. - sve je OK)
I patch sam instalirao i u BIOS-u podesio sve kako treba (bar mislim🙂)
........ ima li jos neka tajna za koju ne znam ?
imam Win98 i WInXP , Tualatin@1GHz, ASUS TUEP2-M, 256 SDRam ...

jeste li instalirali i ovo

Pre godinu i kusur postadoh member samo sto sam pisao o ovom problemu. Svima sam dosadio pominjuci da treba koristi windows knowledge base.

Dakle kod W98SE, (da bi se resio problem sa [blokiranjem] gasenjem) treba instalirati "shutdown supplement" fajl od oko 200kb koji treba skinuti sa ms sajta.
Ako to ne sredi stvari onda treba skinuti i instalirati "ide hardware cache package", koji resava problem (uprosceno receno) suvise brzog rada hd-ova pri shut down-u pa os ne stigne da zatvori aplikacije. U donjem linku treba izabrati jezicku verziju ( pa click na download ), a to usput resava i problem kada se scandisk pokrece pri sledecem restartu, i ako je gasenje bilo regularno.
http://www.microsoft.com/windows98/downloads/contents/wucritical/q273017/default.asp

Sve ovo gore vazi i za winME

Neki sa via chipsetovima su uspevali da (svojevremeno) rese problem i sa nekim od verzija via4in1.

Steta, sve sto bi moglo da se pokusa u principu i pise na knowledge base. Dal` ste probali da menjate opcije u PCI steering (device manager>PCI bus), iskljucili power managment...

Nazad
Vrh Dno