Šta je novo?

win98, mrezna karta, adsl.... problemi....

oogabooga

Čuven
Učlanjen(a)
20.10.2003
Poena
690
u neku starudiju iz 1998g sam ubacio realtek mreznu kartu, uredno instalirao, nakacio je na telekom adsl modem, vidi mi i drugi racunar u mrezi, ali nece na internet..... stalno mi pokrece neku dial up konekciju od ko zna od kada.... kad udejem u network u c. panelu, kaze da mi je network nekompletna...... tamo vidim realtek karticu i tcp/ip kod koje je sve podeseno na automatski.....
kako da to osposobim da ide na net, ajde pomagajte......

thx

Probaj sa ubacivanjem default gateway i dns adresa. Ja sam time osposobio par 98-ica da idu na net preko kabla. I naravno reset računara posle odrađenje intervencije, tako je nekad radilo :p

Korak br. 1 (slika 1)

Desni klik na Network Neighborhood i otici na properties. Uci u podesavanja mreznog adaptera koje u imenu ima i TCP-IP. Rucno zadati IP adresu iz opsega rutera . Obicno je adresa rutera 192.168.1.1 . Za subnet masku ukucati 255.255.255.0.

Korak br. 2 (slika 2)

U Gateway podesavanjima ukucati adresu rutera i kliknuti na Add.

Korak br. 3 (slika 3)

U DNS konfiguraciji uneti adresu rutera u polje DNS Server Search Order i kliknuti Add. Potrebno je uneti i ime Host racunara nije bitno koje . Ja sam stavio D :) ..

Korak br. 4 (slika 4).

Startovati omiljeni (koji god da je u pitanju) browser i uzivati u surfu ...

U Attachmentu su date slike kako bi trebalo konfigurisati.

Prilozi

• 1.PNG
    1.PNG
    32.5 KB · Pregleda: 64
  • 2.PNG
    2.PNG
    31.8 KB · Pregleda: 57
  • 3.PNG
    3.PNG
    32.3 KB · Pregleda: 54
  • 4.PNG
    4.PNG
    38.3 KB · Pregleda: 47
Ako to ne uspe probaj Control Panel/Internet Properties/Connections kartica i tu klikni na Never dial a connection (ili nesto slicno ako pise).

Probaj da otvoris neki sajt i ako te komp pita "You are offline" onda mu klikni na "Try again" ili "Connect".

u neku starudiju iz 1998g sam ubacio realtek mreznu kartu, uredno instalirao, nakacio je na telekom adsl modem, vidi mi i drugi racunar u mrezi, ali nece na internet..... stalno mi pokrece neku dial up konekciju od ko zna od kada.... kad udejem u network u c. panelu, kaze da mi je network nekompletna...... tamo vidim realtek karticu i tcp/ip kod koje je sve podeseno na automatski.....
kako da to osposobim da ide na net, ajde pomagajte......

thx

I šta si uradio ?

Nazad
Vrh Dno