Razlike su male ipak ali primetne,
ali bih se ja ipak opredelio za ME ,mnogo manje plavih ekrana ,cudnih izleta i bagova,da jos moram da napomenem ukoliko nameravas da overklokujes sistem ,98 mnogo bolje podnosi overclock(bilo kakav),
kao i ako ti se skrlja registry mnogo ga lakse mozes povratiti u 98 nego u ME.Zaci ukoliko ti pukne u 98 kucas u commandpromt-u scanreg /restore pre toga pokusas sa scanreg /fix, i izaberes neki najblizi datum ,to sve mozes da odradis i na Me-u samo sto ces morati da boot-ujes sistem sa diskete ili cd-a bootabilnog i to od 98,neke verzije Me-a nemaju scanreg komandu tako da ces morati da je iskopiras iz W98 cab.-inet fajlova sa extract komandom ili mnogo lakse koriscenjem WindowsCommander-a od recimo verzije 4.5 pa nagore.
A da odgovorim onom pametnjakovicu za corporate version of W98se, postoje razlike i to u podrsci drajvera znaci taj windows je optimizovan za jednu veliku kompaniju znaci instaliras ga i on ima sve parametre za tu kompaniju kao i sve drajvere za uredjaje koje ta kompanija poseduje,
moze da se instalira i u obicnom modu samo moras da mu dodelis parametre iza setup-a .
Znate sta jako je cudno da ljudi imaju hrabrosti da se upuste u raspravu a nemaju niti blage veze sa tom raspravom ,niti su skolovani za to ,niti su kadri da pravilno odgovore ,a po svemu sudeci je i i da su se sveukupno krivo informisali.
A za mutnu sliku je odgovoran system drajvera za ME odnosno to mozete popraviti koriscenjem powerstrip programa ili slicnog iz te kategorije.Stvar je u opsegu i tacnoj frekvenciji koja odgovara kako grafickoj tako i monitoru.
Problem se javlja inace u kombinaciji nvidia+neki monitor(u ovom slucaju Samsung) to jest treba fino podesiti frekvencu,da neduzim ko razume nastelovace a ko nerazume bolje je i da ne pokusava!!
Nvidia je firma koja pravi najmocnije cipove ali evidentno je da to ostvaruju na ustrb kvaliteta slike,prevelike latencije itd.. da ne nabrajam jer ce se javiti protivnici iako im ja nisam protivnik koji ce to osporavati.