Šta je novo?

Win7 za laptop, home basic ili premium?

mrmilos

Čuven
Učlanjen(a)
18.02.2005
Poena
925
Laptop je MSI VR602, Celeron 2.0, 2GB RAM integrisana grafika 256MB. Pitam se koja verzija ce raditi brze? Ima li uopste neke razlike u brzini ove dve verzije? Laptop koristim za internet i kuckanje, tako da mi aero, glass i ostale "prednosti" nisu bitne niti bih to ukljucivao. Zanima me samo s aspekta brzine rada, da li je h.basic ista brzi od h.premium?

Ukoliko vec neces koristiti Aero i slicno, onda uzmi Home Basic. Neces dobiti niti izgubiti nista, a posto je "laksi" moguce je da ce ti kompjuter biti zivahniji. Ne nesto revolucionarno brzi, ali mozda ces osetiti neku malu razliku.

Inace, sjajne S40 teme. Uzeo sam Novum 😀 .

Poslednja izmena:
Moja preporuka bi bila Win7 Ultimate (32-bit)...extra brz i pogotovo zahvalan za laptopove...

Aero jeste prednost, jer rasterećuje sistemsku memoriju (nauštrb video memorije). Doduše, ovde se radi o integrisanoj, ali je svejedno bolje da troši taj rezervisani blok, nego i ostatak pride.

Aero jeste prednost, jer rasterećuje sistemsku memoriju (nauštrb video memorije). Doduše, ovde se radi o integrisanoj, ali je svejedno bolje da troši taj rezervisani blok, nego i ostatak pride.

Nisam bas strucan, pa zato pitam: sa aktiviranim aerom bi sam komp radio brze nego sa iskljucenim? ja sam mislio da je bas suprotno :S:

Moja preporuka bi bila Win7 Ultimate (32-bit)...extra brz i pogotovo zahvalan za laptopove...

ja sam mislio da su home premium, professional i ultimate sa aspekta brzine ista stvar, ili bar jako, jako slicna...

Poslednja izmena:
Na Visti jeste suprotno, na sedmici je bolje sa Aerom 🙂

S obzirom da sam sve verzije testirao na svojim kompjuterima mogu da ti kazem da nema nikakve razlike u zahtevnosti - windows 7 basic nema sve Aero efekte pa je zbog toga mozda nesto manje graficki zahtevan ali to su jako male razlike a i aero efekte mozes iskljuciti i na ostalim verzijama) ali i ima neka ogranicenja u vezi sa homegrupama tj mrezama (ne mozes ih kreirati a mozes pristupiti). Windows 7 home edition je sasvim dovoljan (ima pune areo efekte i mogucnost kreiranja homegrupa iwindows home cinema koji ti moze dobro doci). Ultimate verzije su za "entuzijaste" i nema tu nicega zaista toliko bitnog obicnom smrtniku ali ako ne kupujes vec "kupujes" mozes instalirati i njega.
Moje neko licno zapazanje je da je win 7 basic (nema sve aero efekte - neke ima) lepsi nego win 7 home/professional/ultimate bez aero efekata.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno