Šta je novo?

Win7 nema pristup folderu na Xp

Nothingman

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2005
Poena
425
Tek sam instalirao windows 7 i ne snalazim se bas najbolje sa njim, pa reko bolje da pitam ovde :p

Imam u LAN-u win7 i xp masinu. Xp vidi win7, i moze da pristupa shared folderima na njemu bez problema. Win7 medjutim vidi xp racunar (u okviru network), ali kada pokusam da udjem u neki od shared foldera kaze mi da nemam privilegije.

Oba racunara imaju isti workgroup, na xp-u sam napravio dodatni username kako bi bio isti kao i na win7. Takodje sam za shared foldere podesio da svi imaju read privilegije. medjutim i dalje mi uvek izlazi ovo:

Jel ima neko ideju?

Na XP-u pored sharing permisija podesi i security. Ako ne vidiš security tab moraš ga uključiti tako što ćeš u folders option - view - advanced settings dečekirati opciju Use simple file sharing

Iskljucen mi je vec simple file sharing. Sta da podesim za security? Dao sam full kontrolu za sve usere xp racunara, kao i za usera koga imam na oba racunara, ali i dalje imam isti problem.

Probaj za početak da na šeringu i securitiju dodaš everyone.

Sada na securitiju obriši everyone i dodaj odgovarajućeg usera ili usere. Ja obično na šeringu držim everyone i dajem full prava, a na securitiju sečem tj dodajem odgovarajuće usere sa odgovarajućim pravima.

Ma ok, sada cu lako, bilo mi je samo bitno da provalim zasto ne radi :)
Hvala jos jednom :wave:

Imam isti problem vec par dana sa mrezom, gde mogu na XP-u da podesim Sharing permision i Security?

Imam isti problem vec par dana sa mrezom, gde mogu na XP-u da podesim Sharing permision i Security?

desni klik na serovani drektorijum >properties>kartice sharing odaberi opciju permissions za grupu everyone daj im full control opciju>predji na karticu security gde ces uraditi isto...i to ti je to...

Nazad
Vrh Dno