Šta je novo?

Win7 - ne podize sistem nakon hibernate

neo geo

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2005
Poena
395
Imam problem koji ne mogu da resim, a na putu sam i otkazao je laptop, tako da nakon obicnog hibernate nece da podigne natrag windows. samo par puta pipne hard disk, i ostane crn ekran, bateriju ne mogu izvaditi posto se na vadi itd.

Laptop nema DVD citac, u Bios-u je po default-u podesen da boot-uje legacy, a ima i uefi podrsku (nisam uspeo da bootujem sa uefi nakon sto sam prebacio da bootuje na taj nacin)

uradio sam dijagnostiku iz internog tool-a, hard disk je ispravan, i vidi se iz bios-a.

imao sam pri ruci hirens usb, mini winxp ne moze da podigne (plavi ekran sa nekom porukom oko acpi-a), onaj rescue unix nekako podigne ali odatle se ne vidi hard disk.

napravio sam sa identicne masine tj laptopa usb rescue disk, on po default-u nije hteo da radi (podigne onaj plavi ekran pa kaze da recovery nije kompatibilan), izmenama u biosu sam to prevazisao ali opet nemam nijedan restore point, on je nesto kao odradio ali sistem opet ne moze da podigne, isti su simptomi.

napravio sam i centos usb live disk, ali ga samo izbaci u grub, i ni tu mu ne mogu nista.. .

sad, dok se ne vratim, a laptop najverovatnije ne zavrsi kod vendor podrske, imam li jos neku opciju?

hvala

Vrh Dno