Šta je novo?

win7 instalacija ne vidi hdd?

oogabooga

Čuven
Učlanjen(a)
20.10.2003
Poena
690
neki mali minijaturni desktop racunar, Giada N20... komsija ga kupio i probao sam preko usb da instalira XP. ni sam on ne zna sta se desilo, niti da mi objasni, kao krenuo instalaciju pa se zapucao. e sad, probam preko externog dvd roma, da instaliram win7. u biosu naravno sve normalno vidi. win7 ucita fajlove, odaberem koji cu sistem, i dodjem do odabira harda, ali tamo nema nista, i pise no drives. i pominje neku opciju load drivers, ili browse for drivers. odem na browse, setup tu vidi particiju C i neki kao windows na njemu, dvd rom i neku particiju X, koja je labelovana kao BOOT, i na njoj ima nekih windows fajlova. uglavnom, posto nista ne uspevam, pokrenem repair tools sa win7 diska, udjem u dos, formatiram C, onaj X mi ne da da formatiram, ponovo pokrenem instalaciju win7, i opet isto, harda nigde nema?????????????
sta mi je ciniti, ajde predlazite nesto plz?
hvala

Meni to lici da je formatiran u ext4. Probaj neki linux da instaliras. Vidi sta ce da se desi.

ali izformatirao sam ga iz win7 instalacije, i opet ga ne vidi......

Meni je pomoglo brisanje particija na drugom kompu...
Edit : u drugom slucaju nije pomoglo ni brisanje prat na drugom kompu ali ovo jeste:
1) At Windows 7 start screen (after language selection) hit SHIFT-F10 to get command prompt.

2) Run the following commands:
diskpart
list disk
select disk 0    (your disk may be a different number)
clean
create partition primary
exit    (exits diskpart)
exit    (exits command prompt)

3) Run setup. Setup says cannot install to the drive.

4) Reboot computer.

5) Run setup as normal and everything works.  Windows 7

Poslednja izmena:
Ako mislis na to sto si formatirao u Dos-u mislim da C uopste nije bio hard disk.... nego deo Rama podignut za potrebe instalacije. X ti je optika.

nemoguce da je bio deo rama jer je prijavio da je formatirao 320gb, i trajalo je sat i deset minuta, optiku je normalno video kao slim dvd usb, a X je u zagradi video kao BOOT particiju....

Edit : u drugom slucaju nije pomoglo ni brisanje prat na drugom kompu ali ovo jeste:
1) At Windows 7 start screen (after language selection) hit SHIFT-F10 to get command prompt.

diskpart
list disk
clean
create partition primary
exit    (exits diskpart)

4) Reboot computer.

evo probao to sto si napisao, posle list disk, vidi kao disk 0, size 298gb, free 0gb.... i posle clean i creat part, opet isto vidi 298 i free 0...??

kad pokrenem dos, on me automatski baci prvo u X:\sources, pa sam prebacio u C, i onda pokrenuo diskpart....

Probaj ono što ti je korisnik Creative_X predložio. Ili nađi u biosu opciju koja kaže sata mode, enhaced mode, a ti promeni na compatible mode. Fora je što je hdd na sata kontroleru za koji Win nema drajver i onda traži da ih naknadno učitaš da bi se video hard.

hmmm... a pre dva meseca na jednom kompu nije hteo sedmicu da instalira dok u biosu nisam prebacio sa compatible mode na ahci, tek onda je proslo

diskpart
list disk
clean
create partition primary
exit    (exits diskpart)

4) Reboot computer.

yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! pojavio se hdd posle ovog!!!!!!!!!! svaka ti cast majstore! :)

Reinstaliram win 7 i prvo mi je efi particija preostala od dual boot sa snow leopard pravila problem, pa sam otkačio taj hdd. Sada nakon instalacije explorer vidi samo 2 particije, od kojih je 1 sistem. Treći hard se vidi u disk managementu, ali ne u exploreru.

Можда му је само укинуо слово, умеју то да ураде. Да ли у Диск Менаџменту постоји слово за партицију? Иначе одувек пре било које windows инсталације откачим све дискове осим оног на који иде инсталација па после вратим, промешам слова како сам навикао и све је ту.

to je to. Sad mi je ostao još ovaj hard na kojem je bila efi particija, a sada prazan prostor, tih 200mb. Kada ga prikačim, ne diže win.

Vrh Dno