Šta je novo?

Win7 i umrezavanje

• Začetnik teme Začetnik teme MarkoZ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

MarkoZ

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.06.2007
Poena
360
Zanima me da li neko zna da li edicije home basic i premium imaju neka ogranicenja sa brojem umrezenih racunara kao sto je to navodno bilo sa xp home?

Ima ogranicenja ali ne znam koliko kompova vide tacno

Zanima me da li neko zna da li edicije home basic i premium imaju neka ogranicenja sa brojem umrezenih racunara kao sto je to navodno bilo sa xp home?

Pa ti mozes da umrezis koliko zelis racunara i sa Windows XP home edition, i sve ces ih videti u mrezi. Problem je u tome sto nisi bio u mogucnosti da pristupis sa vise od pet klijenata na jedan racunar pod XP Home Edition (konkretno 6 kompjutera nije moglo da "vuce" podatke sa kompjutera pod HE tipa muzika, filmovi ili sta vec).

Znaci ogranicenja su samo ukoliko se istovremeno vuku podaci sa nekog kompa na ostale??? Vidim da je to ogranicenje povecano na 10 u win7 home e sad me zanima da li to ima neke veze sa igranjem igrica u lanu tj ukoliko je neki od umrezenih racunara server za neku igricu tipa cs,dota i td da li ce igra raditi normalno 5 vs 5?

Nema veze sa igranjem.

Hvala,to me je zanimalo.E sad za svaki slucaj da budem siguran posto ne znam sta znaci da edicije home ne mogu da se prikljuce na domain. Da li ima to neke veze sa serverom i ostalim racunarima npr u pitanju je igraonica sa jednim serverom i 10 ostalih racunara,npr server da se koristi za neki cafe client,a ostali racunari mogu da prave lan za gaming 5 vs 5 znaci ukupno 10 racunara koji rade istovremenu u lanu od kojih je neki server tj pristupaju igri preko tog racunara,ima li to neke veze sa pingom? Izvinjavam se sto ovako duzim pitanja ali ne bih da kupim softver koji nije bas jeftin,a koji posle ne mogu da koristim.

Domen ti je Microsoft-ovo rešenje za poslovne sisteme. Ukratko, imaš jedan računar na kome se vrti Windows Server OS i koji je domen kontroler i ostale koji su klijenti. To omogućava lakšu i centralizovanu administraciju, ali apsolutno nema veze sa onim što tebe interesuje, niti te na bilo koji način ograničava.

Domen ti je Microsoft-ovo rešenje za poslovne sisteme. Ukratko, imaš jedan računar na kome se vrti Windows Server OS i koji je domen kontroler i ostale koji su klijenti. To omogućava lakšu i centralizovanu administraciju, ali apsolutno nema veze sa onim što tebe interesuje, niti te na bilo koji način ograničava.
Hvala. Znaci i sa win7starter-om gaming u fulu 😀

Nazad
Vrh Dno