Šta je novo?

Win7 i Norton Ghost

daxyco

Čuven
Učlanjen(a)
24.06.2009
Poena
515
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da vidim može li mi neko pomoći:

Imao sam XP pro na C particiji i onda sam hteo da probam Win7. Probao, svideo mi se, lepo radi, nisam ga ni menjao. Xp je ostao jer mi Sedmica ne prepoznaje štampač. Kada palim komp dobijam izbor koji sistem da pokrenem. Problem kreće kada sam kupio novi HDD na koji sam hteo da prebacim 7. Koristio sam Norton Ghost 14, uredno iskopirao particiju (vodeći računa o podešavanjima) i kada pokušam da pokrenem sistem sa novog HDD-a dobijam grešku NTLDR missing.

Pomagajte ljudi!

To ti se desava zato sto windows 7 ima jos jednu skrivenu particiju u kojoj drzi sva podesavanja oko boot-a.

Poslednja izmena:
Postoji li neki drugi program koji će to da uradi? Samo mi nemojte reći da treba da instaliram sve ponovo.

Nisam to radio do sada (kloniranje sedmice), ali neki od programa će sigurno odraditi stvar kako treba.
Probaj recimo Acronis True Image, a imaš i free rešenja, npr. http://www.drfreeware.org/download.html , Dr.DataBackup koji u sebi ima DriveDumper za kloniranje diskova.

Poslednja izmena:
Ovako, rešio sam problem sa štampačom, tako da mi xp više ne treba. Verujem da je problem koji sam imao vezan za xp jer je greška u ntldr koji xp koristi. Sada hoću da formatiram C: particiju na kojoj je xp ali ne mogu iz windows 7 to da uradim. Mogu li to nekako da uradim, a da pritom ne zeznem win 7?

Uvek sam radio , a i sada radim sa NGhostom. Nisam imao sa Win 7 nikakvih problema.

Ljudi, koristite iskljucivo Norton Ghost 15 u Windows 7, on je skoro izasao i potpuno je optimizovan za sedmicu.

Ja radim sa 11 i nemam problema za sada.

+1 Acronis® True Image Home 2010 sljaka sve na win7 (32&64bita) :)

Do danas sam koristio Acronis 2010.Skinuo sam probe radi Norton Ghost 15 i prijatno se iznenadio.Ghost je bekap particije uradio za 3 minuta(Acronisu je trebalo 11),a restore za 2 minuta i 50 sekundi(Acronisu 8 minuta).Radjena je i verifikcija bekapa.Inace C particija je 15 GB,Windows 7.Prilikom bekapa je napravljen fajl velicine 6 GB.Ne mogu da shvatim toliku razliku u brzini.

Od Ghosta sam odustao kad sam utvrdio da Acronis ima opciju Universal restore ( davno je to bilo, pa se ne sećam baš najbolje, ali mislim da je Acronis bio i dosta brži od ghosta i pravio manje arhive )
Od Acronisa je jedino TeraByte Image brže pravio image, i to manje veličine ( šteta što nema Universal Restore opciju )
Mora da se razvojni tim Acronisa opustio, kada je sad suprotna situacija, moraću da probam ghost sada

Poslednja izmena:
Do danas sam koristio Acronis 2010.Skinuo sam probe radi Norton Ghost 15 i prijatno se iznenadio.Ghost je bekap particije uradio za 3 minuta(Acronisu je trebalo 11),a restore za 2 minuta i 50 sekundi(Acronisu 8 minuta).Radjena je i verifikcija bekapa.Inace C particija je 15 GB,Windows 7.Prilikom bekapa je napravljen fajl velicine 6 GB.Ne mogu da shvatim toliku razliku u brzini.

nisi rekao koji stepen kompresije si koristio i koje su velicine krajnjih arhiva u oba slucaja

Acronisom sam koristio High kompresiju i dobio fajl 7.5 GB.Ghostom sam koristio Normal kompresiju 6.3 GB.Koristio sam i Medium 5.8 GB.Verifikacija(validacija) u obe varijante obavezna.Ali 3 puta brze mi je neverovatno.Koristio sam ranije verziju Ghost 11.5(sa boot CD-a) i brzina je bila ista sa Acronisom.Ova verzija 15 je cudo.

Poslednja izmena:
Od Ghosta sam odustao kad sam utvrdio da Acronis ima opciju Universal restore...
Ta opcija je čudo jedno!
Konačno je moguće image napravljen na bilo kojoj mašini restaurirati na hardverski kompletno različitu konfiguraciju bez ikakvih problema!
Baš sam testirao razne, totalno različite kombinacije i svaki put Win7 se restaurira bez ikavih problema, sam automatski instalira sve potrebne drajvere i sve radi!!!
Jedan univerzalni image za bilo koju mašinu! Čudo prirode!
:)

Poslednja izmena:
Ta opcija je čudo jedno!
Konačno je moguće image napravljen na bilo kojoj mašini restaurirati na hardverski kompletno različitu konfiguraciju bez ikakvih problema!
Baš sam testirao razne, totalno različite kombinacije i svaki put Win7 se restaurira bez ikavih problema, sam automatski instalira sve potrebne drajvere i sve radi!!!
Jedan univerzalni image za bilo koju mašinu! Čudo prirode!
:)

Treba napomenuti da nemaju sve verzije Acronisa tu opciju:

Acronis Universal Restore is available only for the following products:

* Acronis True Image Echo Server for Windows
* Acronis True Image Echo Enterprise Server
* Acronis True Image Echo Workstation
* Acronis True Image for Small Business Server (built-in, but uses a separate license key)
* Acronus True Image Virtual Edition (built-in)
* Acronis Backup & Recovery 10 Editions
* Acronis True Image Home 2010 Plus Pack

pozz

Verzija koju koristim je sa butabilnog Acronis Recovery CD-a, napravljenog pomoću True Image Home 2010 (ver. 13.0.5055).
PS
Sam Acronis TIH 2010 uopšte ne instaliram, jer ja za to nemam potrebe...
;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno