Šta je novo?

win7 i instalacija

Hvala za ono ˝mlad ¨ sa 64 godine i sa kompjuterima od kraja 70ih godina, to je baš laskavo. Video sam gomile raznih varijacija na temu DOSa i windowsa ali nisam mislio da neko treba da se igra sa 7icom,a li eto ima i toga. Što god radi, to je dobro.

Kada pustim video ili na youtube, muziku bilo sta nemam ton a sto se tice videa sve sto sam pustao radi (mislim na sliku) ali nema tona. U Device Manager ne pokazuje da nema drivera. Sta moze da bude da li je u pitanju kodek ili ...

Kada puštaš video sa youtuba trebalo bi da se pojavi na mixeru (klikni dole na speaker pa mixer ) stavka za Adobe Flash Player, vidi da nije na Mute ili spušteno do kraja. Ako toga nema onda ti je verovatno problem sa playerom. Nisam nikad na 7mici sa SP1 morao da dodajem nikakve extra codecke.

Sve sam to video i nista i dalje nema zvuk video sa PC pustao sam sa UMlayera i nema zvuka. Da pitam i nesto drugo kada sm radi win update ja sam skida sve i svasta posle sam video da sam skidao i update za win7 server mislim da mi te stvari ne trebaju i instalacioni disk koj imam za win7 da li je bolje da napravim win install sa win7+sp1 ili bolje da bude originalni pa sve osrtalo kroz update (prilicno oduzima vreme).

Verovatno u tom zecu leži grm, server nema multimedia files. Instaliiraj windowse normalno pa onda instaliraj standalone SP1, ne preko updejta. Može da se skine ceo SP1, ne samo instaler. I onako instaliranje SP1 traje duže nego instalacija windowsa, mogu samo da zamislim koliko je trajalo online. Ako nisi siguran kako da sprečiš updejtovanje za vreme instalacije windowsa, instaliraj ih bez priključenja na internet pa tek posle SP1 priključi intenet i uradi ostale updates.

Sto se tice osnovnih stvari oko drajvera i Win dodataka sve sam pustio Win7 da uradi. Instalirao, konektovao se na net, poskidao sta mu treba, novu igru kada instaliram cekiram dodatke neke da instalira tipa MSC visual c++,...
Ne vidim potrebu da skidam posebno, ako ce neko da mi potvrdi da ce nesto bolje raditi razmislicu a ovako samo reinstaliraj i nemas sta da brines.

Ja nikada ne dozvoljavam ni OS u niti programima da instaliraju išta automatski. ako baš ne mora. Uvek pročitam o čemu se radi u svim dodatcima i proverim šta to znači i šta još pokušava da mi utrpa. Ako je moguće, prvo skinem šta treba, arhiviram negde ( bar za neko vreme ) pa ako zatreba uvek mogu da se vratim nazad a i ako mi zatreba za nekog drugog, ne moram opet da jurim da nađem.
Widows update obično ima 90% junk-a koji za običnu kućnu upotrebu samo zakrčuju sistem bez veze.

Da li mozete da mi objasnite sve ovo sto je na ovom site-u za download da li su ovo sve zakrpe i sp1 ili je nesto sasvim drugo: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5842 Ovo me interesuje iz razloga da kada se instalira cista instalacija win7 da moze da se doda da kazem rucno sp1 i sve zakrpe bez internet konekcije. Da li je ovo to i da li mogu da dobijem site odakle da to skinem?

Ne skidaj ništa od toga, to su samo downloaderi, tj. instaliraš njih pa oni onda skidaju, probaj odavde da skineš ceo SP1
http://webtrickz.com/windows-7-service-pack-1-rtm-officially-released-for-public/
Update: Windows 7 SP1 Standalone Installer Direct Download Links (32-bit & 64-bit)

Download SP1 32-bit (x86)
Download SP1 64-bit (x64)

Prvi je za 32 bita a drugi za 64. skini koji ti treba i instaliraj zasebno.

Poslednja izmena od urednika:
Ne skidaj ništa od toga, to su samo downloaderi, tj. instaliraš njih pa oni onda skidaju, probaj odavde da skineš ceo SP1
http://webtrickz.com/windows-7-service-pack-1-rtm-officially-released-for-public/
Update: Windows 7 SP1 Standalone Installer Direct Download Links (32-bit & 64-bit)

Download SP1 32-bit (x86)
Download SP1 64-bit (x64)

Prvi je za 32 bita a drugi za 64. skini koji ti treba i instaliraj zasebno.

A odakle da skinem one update (zakrpe) koje se pojavljuju svremena na vreme i kada se bude instalirao system posle win7 idu driveri pa tek onda sp1 ili sp1 pa driveri?

Kako da namestim da u win media player i media player classic (č.ć,đ) nikako nemogu da vidim gde su ta podesavanja?

Da taj softver valja, ne bi se nikad pojavili VLC, KM player i ostali koji su od WMP skoro u svemu bolji.

Ja nikada ne dozvoljavam ni OS u niti programima da instaliraju išta automatski. ako baš ne mora. Uvek pročitam o čemu se radi u svim dodatcima i proverim šta to znači i šta još pokušava da mi utrpa. Ako je moguće, prvo skinem šta treba, arhiviram negde ( bar za neko vreme ) pa ako zatreba uvek mogu da se vratim nazad a i ako mi zatreba za nekog drugog, ne moram opet da jurim da nađem.
Widows update obično ima 90% junk-a koji za običnu kućnu upotrebu samo zakrčuju sistem bez veze.

Ako znas sta je sta sta kada hoce da instalira ne vidim razlogog zasto bi isao tezim putem kada mozes laksim. Ako igri treba to i to za pokretanje a sve je instaliran Win onda za prvi put instaliras i sa time si zavrsio. Ako je u device manger nesto cekirano sa '!' onda ces to skinuti.
Za XP je trebalo xx vremena da se u kompletu instalira sve sto treba, sa Win7 se odradi za kratko vreme.

Ne radi se ni o vremenu ni o mučenju, nego o ˝čistoći˝ drajvera i podprograma i raznih dodataka. Windows će na početku instalirati svoje drajvere za sve kritične komponente ionako ali posle kad se instaliraju pravi drajveri oni mogu mnogo lakše da se uklone i promene. Ja lično ih instaliram preko Revo uninstalera i tako može da ih počisti daleko bolje. Može da se vidi da najviše problema sa drajverima dolazi pri njihovm menjanju tako da se mešaju stari i novi pa malo se pomučiti i uraditi na početku kako treba nije ništa pored ostalih problema i frustracija.
Izgleda da 8mica ima mnogo bolji algoritam za pronalaženje drajvera ego 7mica a kamoli XP, tako da mi je pronašla automatski skoro sve drajvere za koje sam provodio puno vremena i živaca da nađem i instaliram, specijalno na W7 X64. Na početku je XP imao velike probleme oko drajvera, što se na kraju prilično popravilo samo zbog toga što je baza drajvera postala velika a ne zahvaljujući samom XPu.

Kako da namestim da u win media player i media player classic (č.ć,đ) nikako nemogu da vidim gde su ta podesavanja?

Control Panel -> Regional and language -> pa nadji Language for non-Unicode programs i stavi Serbian (Latin) posto ti je verovatno namesteno English.

Control Panel -> Regional and language -> pa nadji Language for non-Unicode programs i stavi Serbian (Latin) posto ti je verovatno namesteno English.

Hvala na pomoci, poludeo sam trazeci. A da li je moguce da u isto vreme radi i cirilica ili nije moguce?

Ako bi stavio podršku za OS na ćirilici ne znam da li bi u tom slučaju dobio tu mogućnost- Probao neko i može da prenese čoveku iskustva?

Posle instalacije sistema, svih drivera i programa sa cime i sta podesiti u sistem da se nedize nepotrebne stvari koje usporavaju PC.

Kako mogu da pratim procese CPU i RAM na Taskbaru sa desne strane da je citljivo u briojkama a ne progresom a isto tako i za downloadf i upload?
Kako da otkrijem ekstenziju da je vidljiva u win exploreru.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno