Posto se vec pominje Acronis, i posto sam i ja radio nesto sa njim sa particionisanjem, mozda nije lose da pitam ovde...
Dakle, imao sam particiju od 200GB za multimediju i sistemsku od skoro 33GB, duze vreme je to bilo sasvim dovoljno ali kako me vuce da imam novije programe, po pravilu bar 50% "teze" od prethodnika, ostade mi samo 3GB slobodno, i resim da prebacim sa multimedija u sistem nekoliko GB...
To sam radio ne znam koliko puta do sad i sebi i drugima, ne secam se da je bilo problema, odscem nekoliko GB od D particije, idem na Merge opciju sa C, stikliram da je glavna C i pustim da odradi, restartuje se i u DOS-u zavrsi posao...
MEDjUTIM, laptop se zaglavi na startovanju i nekoliko minuta stoji "Preparing your desktop", a onda mi je izasao samo plavi desktop sa natpisom "This Windows copy is not genuine", u pitanju je naravno piratski Windows 7 Ultimate x64, i komp skroz prazan!!
Jedva sam se nekako snasao, preko Ctrl+Alt+Del sam cackao, pokusavao da otvorim neke programe, neke hoce a neke nece, ALI primetim odatle da kad trazim putanju programa da ga pusti, pise mi D: System, a particije D nema!!
Skapirao sam sta je problem i koliko je sati, Acronis je odbio da se pokrene, kao i vecina drugih, fale mu neki fajlovi... Uglavnom odem do druga, snimim USB instalaciju, vratim se i u DOS-u promenim ime particije u C, i laptop se opet 5 minuta podizao ali na kraju uspeo, ALI...
Iskace mi sad upozorenje da je Windows piratski, ne mogu da ga otkacim dok mi ne izlista neka upozorenja i gluposti, i particija D se pojavila naravno, ali sad uz nju stoji ikonica kao za neasocirani fajl, ima jos nekih sitnica ali te 3 stvari me najvise nerviraju...
Ajde za sporo dizanje cu da nadjem resenje, ali kako se pojavilo ovo za piratski Windows, nije mu dozvoljeno da se apdejtuje, ali pretpostavljam da ima i za to leka na netu, nego sta cu sa ovom ikonicom za D, nervira me ovako, jel moze nesto u registry-u da se sredi ili gde vec???