Šta je novo?

Win7 deljenje particija

Particije delis i pravis preko C:\Windows\System32\diskmgmt.msc , trebao si kad si instalirao windows da stavis 102 400 to je 100 GB

Capture.PNG

Ne ne druze nebitno je dal je 100 giga tacno ili 96 giga to mi je nebitno!! Bitno mi je kako da nadjem tih ostalih 400 giga! kapiras? Znaci mogu kao sto mi je clan rekao da idem na manage pa data managment i tu tih 400 giga vratim? Jel ce tih 400 giga biti kao unlocated space ili ? I kako da ih stavim da budu recimo kao D particija! iliti particija za filmove!!

Znaci da se razumemo ja sam na tih 96 giga instalirao sistem win 7 sve po PS-u, samo me interesuje kako da nadjem tih ostalih 380 giga? i da mi oni budu kao D particija!

Па пробај оно што је преложено и онда се врати ако нешто не прође. Простор ће да буде празан и прави какву оћеш партицију.

Немој да те збуни ако рецимо оптика има слово Д па за нову партицију понуди Е. Онда или прихвати да буде тако или просто промени слово оптици и Д ће да се ослободи.

Hvala Vam puno,kuckamo se oko 6 sati tad idem kod drugara!

Postoji mogucnost da Widows ne dozvoli smanjivanje particije - ovde neko rece da Windows Disk Management ne radi u 20-30 posto slucajeva, sto je netacno - ukoliko ti se to desi, verovatno je page file alociran negde dalje na particiji. Dovoljno je samo privremeno onesposobiti page file, smanjiti particiju i ponovo ga podesiti.

Nazad
Vrh Dno