Šta je novo?

win7, 5.1 radi - al' ne radi :)

hektor2

Slavan
Učlanjen(a)
29.07.2006
Poena
450
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600G / LCPower212
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
48GB
GPU
Intel Arc A770 16GB
Storage
500GB nvme
Zvuk
Ima
PSU
LcPower 600W
Kućište
MS V700
Monitor
Tesla 27"
Znaci radi se o tome da lepo postavim 5.1 sistem, pustim test ili klikcem po zvucnicima i svaki lepo reaguje, ali kada pustim neku pesmu, cuju se samo prednji zvucnici. Eventualno kada stavim "speaker fill" ukljuci se i centralni, ali zadnji nikako da prorade.

Prilozi

• w7.jpg
    w7.jpg
    157.5 KB · Pregleda: 131
Destikliraj Swap/Subwoofer Output, a stikliraj Enable Bass Management, i radice ti. :)

Ne mogu ni da rade,jer pesme su stereo,right/left.
Ne znam koje zvucnike imas,al' trebalo bi da na njima imas dugme za "mp3" mode,ili da instalras 5.1 plugin za winamp ;)

Cinimi se da je na XP-u radilo sa svih 6 zvucnika. Verovatno neka fil varijanta, ali su se culi svi zvucnici.
Koristim aimp....

PS.
Sa winamp-om radi odma' bez podesavanja i dodataka....
Go Go Winamp :)

PS2.
Malo je cudan zvuk na zadnjim zvucnicima :) ali se bar nesto cuje.....

Poslednja izmena:
win 7 ima jako dobra podesavanja zvucnika 5.1 svaki posebno mozes da podesis (ja sam to otkrio tek kad sam prodao z-5500....)

deder, obasni malo bolje to. Da li ti i mp3 radi na svim zvucnicima, makar i da se prekopiraju zvukovi sa prednjih na zadnje zvucnike.....

Instaliraj asio 4 all : http://www.asio4all.com/

Instaliraj Aimp3 Rc2 : http://aimp.ru/index.php

U podešavanjima za Aimp3 idi u Playback i u sekciji Device odredi Asio4all. Odmah ispod u nivou sekcije Parameters skroz desno imaš tri tačke na koje može da se klikne. U novom prozoru čekiraj prvih 6 stavki i apply...close...itd.

Vidi kako muzika zvuči.:)

Ivanza druze,posle godinu dana resio si mi problem sa zvucnicima!!!!!!!!!!!!!Wofer sam morao da smanjim na 50% jer je nenormalno jak!

Poslednja izmena:
Ako se uželite prave 5.1 surround muzike preporučujem Foobar2000 jer mu u tom segmentu nema ravnog.:eyebrows:

Za njega ti trebaju komponente : AC3 decoder, DTS decoder, Asio support (za svaki slučaj). Jedino što ti preostaje je samo da pustiš 5.1 surround pesmu (pod uslovom da imaš takvu jer se teško nalaze). Za ovo nije potreban Asio niti bilo kakve džidžu midžu zavrzlame. Pesme mp3 i stereo flac nemoj ni da pokušavaš jer je malo komplikovanije naterati da se u Foobar2000 čuju na svim zvučnicima. Aimp3 ti je dovoljan.

Postoji i komponenta koja se zove DVD-Audio Watermark Detector i koja omogućava da se pusti DVD audio.:eyebrows:

Poslednja izmena:
Ivanza,nesto me zeza aimp3.Radio je dobro nekih pola sata,i onda je izasao i pise -aimp3 has stoped working-...i tako nekoliko puta,ponovo instaliram i opet ista situacija.Jel znas sta bi to moglo biti?

Pokušaj da prebaciš iz Asio u Wasapi. Nisam imao tih problema sa Aimp3 i ako koristim Asio.

Poslednja izmena:
Čemu služi ovaj Asiao driver i u čemu je različit? Jel bolji od WASAPI ili od Realtecka. Imam integrušu pa se pitam dal da ga instaliram, ne bih da pokvarim zvuk u foobaru ili AIMP3 ?

Na ovom linku je najbolje objašnjeno šta je Asio.

http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_Stream_Input/Output

Nećeš pokvariti zvuk ako instaliraš Asio4all, osim u slučaju da u podešavanjima za Asio smanjiš vrednosti i više nego što je potrebno. Tada bi se čulo pucketanje i krčanje u pesmama.

Ja imam tu mogućnost da preko Asus Xonar DS kartice koristim hardverski Asus Asio koji je mnogo bolji i od Asio4all i od Wasapi. I bez Asus Asio je zvuk bolji od svake integruše ali sa njim stvari postaju još bolje.:,,:

Sada je sve u redu...ne znam sta mu je bilo...uglavnom odusevljen sam zvukom,nisam imao pojma da moji zvucnici mogu ovako da sviraju.I da,ne mogu da verujem kako dobro zvuci Flac format,osetno bolje od mp3.

Poslednja izmena:
Vrh Dno