Šta je novo?

Win32/Rootkit.H VIRUS

• Začetnik teme Začetnik teme Slayer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Slayer

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
650
Daklem ovo ****** me izuzetno nervira. Virus se ogleda u dva fajla. Jedan od njih se zove "msdirectx.sys" i stalno se stvara u C:/Documents and Settings/Boris". Znaci svaki put kada restartujem komp NOD32 nadje taj posle brisanja stvoren fajl, io tako u krug. Ali kada pustim NOD32 da skenira nikad ga ne nalazi...

Zna li neko kako da se otarasim ovoga???

Isključi system restore? :eyebrows:

i kako ce mi to pomoci?

MOj svet ti je da skines neki pametan alat tipa stinger ( sa mcafee- jevog sajta) restartujes komp i podignes ga u "SAFE MOD-u" . pustis stingera, on sredi sta sredi, to bi trebalo da ti pomogne, procackaj malo na Symantec.com mozda imaju alat bas za taj virus.

I naravno obavezno , ali obavezno:
iskljuci "SYSTEM RESTORE"

javi da li je ok!

OK, system restore je iskljucen (iako jos ne vidim kako mi je to pomoglo). A Skinuo sam stinger novi, ali on em nista nije nasao, em u njegovoj listi virusa nema ovoga

Samo mala dopunica: Prvo iskljuci System restore pa onda uradi AV scan( ili erase virus).

Pozdrav...
Mozes da probas da obrises gremlina iz registra i nece se vise pojavljivati. Verovatno ga tamo pamti i startuje zajedno sa Win-om. Meni se slicno desavalo jer mi je virus us'o u boot sector i nisam mogao da ga obrisem dok ga nisam skinuo iz registra. Znaci ako ti Regedit ne pomogne stvarno ne znam ... Verovatno se zavukao u Run 😡
p.s. Ako ne znas sta brises u registry-ju onda bolje nemoj :wave:

Možda ima na sajtu Microsofta, neki patch, za taj virus?

Evo nasao sam u registry-u fajl koji mi NOD32 prijavljuje da je zarazen i koji se iznova pravi. Lepo sam nasao 3 zapisa sa lokacijom gde se pravi. OK, izbrisano je to, i sad da vidimo da li ce biti problema.

Ivane hvala na predlogu, sad cu da vidim na nije Kapija stavio nesto pametno tamo

Nazad
Vrh Dno