Šta je novo?

Win32/ Parite (b)

Silverrider

Čuven
Učlanjen(a)
30.09.2003
Poena
619
Imam hard sa brdo zarazenih faljova ovim virusom, skoro ceo sistem, iskljucivo *.exe fajlovi a vrlo je bitno da ceo hard ocistim i vratim u normalno stanje do sutra. Kojim programom mogu to da odradim? Ako je neko imao iskustva sa ovim virusom neka pise

Nemam iskustva sa tim virusom, ali probaj sa nekim AV (sigurno ga imaš). Ovde imaš neke informacije o tom virusu http://www.viruslist.com/en/find?words=Parite&search_mode=virus&search=Search.
Ovde možeš da skeniraš sistem on-line http://www.kaspersky.com/scanforvirus
Nisam ti baš bio od neke pomoći a i ti si bio veoma štedljiv na rečima, ali svaki bolji AV bi trebalo da ti završi posao. Naravno ukoliko je to uopšte moguće a da ti zaraženi fajlovi ne budu obrisani. Koji AV ti uopšte koristiš?

Trenutno koristim AVG 7 free posto imam laptop tako da mi treba anti virus koji malo opterecuje sistem. AVG prepozna sistem ali ne moze da heal fajlove a to mi je mnogo vaznije nego brisanje istih, posto sistem mora da ostane operativan, nema vremena za novu instalaciju. Znaci treba da vratim 620 fajlova u predjasnje stanje.

na moju nesrecu imao sam i ja to sra** na hardu, i to ravno 700 komada, kako je uslo, boga pitaj. naravno taj virus napada samo exe fajlove (nisam 100% siguran ali ispravite me ako gresim).
problem mi je resio nod32. ocistio je sve fajlove s tim sto neki posle nisu bili u funkciji pa sam morao da ih obrisem (srecom bili su to manje vazni programcici). toliko od mene. srecno. :D :D

Probaj da skeniras sistem sa Stinger-om. Trebalo bi da ti odradi posao :-devil-:

Mislim da sam ja imao bas taj, uglavnom bio je Parite, letos, pa se bas i ne secam sta sam sve radio. Imao sam AVG Free i on je uspevao samo da ga konstatuje, ali ne i otkloni. Uglavnom, posle puuno pretrazivanja sam nekako shvatio da su neka dva dll-a u system32 (nesto za grafiku, tj, iscrtavanje prozora - zbog toga ubija svaki exe) zamenjena, a na umesto njih su stavljeni neki (ja mislim) starijeg datuma i uocljivo-sumnjive velicine 16 kB. Mozda nisu ni zamenjeni, posto sam ih na kraju samo izbrisao, i jos nesto u registry-ju.

Ni jedan ti antivirus program nece odraditi posao ukoliko su virusi odmah exe aktivni.Samo ce ih registrovati ali ne i izbrisati.Moraces ruchno najverovatnije.Pa i tada se javlja problem.U tom sluchaju preporuchujem >Task manager-->end proces--->delete.Obichno se vezuju za neku od aplikacija.Ukoliko nisi siguran za koju ostavi samo primarni proces aktivan a ostalo iskljuchi.Onda idi na brisanje.Ukoliko su tupavi trojanci oni se obichno ugraviraju u skriveni "IE05" folder.MOzes ruchno odatle da ih poskidash.
Proveri i System volume information.Tu se ubacuju da bi ti prepravili volume particije.Na win system folderima je najveci problem zbog aktivnosti....

Poslednja izmena:
Imao sam i ja problema sa ovim virusom, proshle godine, i to sa "Parite A" i sa virusom "Parite B". Tada nisam imao AV i onda sam instalirao KAV i nashao je oko 250 zarazenih *.exe fajlova. Moj problem je stigao sa patchem za igricu Warcraft III: The Frozen Throne, a mislim da je isti patch i tebe zarazio (to je nenamerno napravljen virus od autora igrice, pa je za nekoliko sati/dana izashao novi patch - nova verzija igre bez virusa)

Da se vratimo na problem. Virusa se mozes otarasiti sa Kaspersky AV-om, ali koliko se secam nije moga da desinfect-uje fajlove nego samo da ih izbrishe. KAV ti je siguran za brisanje, ali ne verujem da mozes da spasish fajlove. Drugi AV nisam ni probao, nije nikad imao potrebu za nechim drugim.

Ako imash neko pitanje, slobodno pitaj

Pozdrav :wave:

Problem rešava antivir nemački free antivirus. Kod mene je dezinfikovao oko 940 exe fajlova zaraženih tim virusom. Posle dezinfekcije sve je normalno radilo osim nekoliko instalacionih fajlova za aplikacije koje sam držao na disku i koji su bili oštećeni.

Poslednja izmena:
Problem rešava antivir nemački free antivirus
Ne sumnjam u to.Ali sve to radi i KAV.Imao sam sve jache antivirus programe i KAV je najbolji.Svi oni rade na manje vishe slichan nachin(osim NOD).Medjutim,javlja se problem brisanja virusa.Jedna od pozeljnih preventiva je cesti"disc clean up".On,za divno chudo, brishe i aktivne.
Normalno da ovo vazi samo za temp.file.
No chuo sam neshto da je KAV kupio Microsoft.Nisam sigurno koliko je to tachno ali mi je odmah pala roletna :S: .
KAV je zaista izvanredn AVP.Norton je njesra do daske i to sam proverio.Ja chesto skidam crack fajlove i neprestano sam napadnut.Norton spava,li spava.Uzasan je.Problem se javi pole 30-ak dana kada vidish da ti je komp poludeo.
NOD je povrshan do daske,ali je zato brz :d .Pa ko voli nek izvoli.Probao,video i izbrisao.

I mene je fino razbucao Win32/Pariete B ali ja sam kasno na njega posumnjao tako da mi je prilicno ojadio OS a za ostale sitne programcice na HDD-u da ne pricam, sve ih je razbucao tj neupotrebljivi su, znaci:
ja predlazem NOD32 ali pre njega probaj Panda antivirusom "pqremove" oko 1,3MB koji je specializovan za taj virus ustvar najbolje da potrazis po Pandinom sajtu informacije o tom virusu i preporuke za ciscenje a kod mene ni NOD32 nije hteo da radi kako treba posle instalacije pa sam donekle resio Pandom ciscenje a ostalo NOD-om inace nije mi pomoglo da ne reinstaliram sistem ali sam ga temeljno ocistio sa oba HDD-a

I to je to, zelim ti puno srece u istrebljivanju gamadi :)

Budi vrlo oprezan sa njim, neki AV-i hoce da zeznu fajlove zauvek. Ja sam ga ocistio pomocu Panda AV-a. Mada, bili smo ja i ortaci u mrezi i bilo je potrebno neko vreme dok ga nismo skroz ubili.

Nazad
Vrh Dno