Šta je novo?

Win2k problem!

Zvrondan

Čuven
Učlanjen(a)
03.04.2002
Poena
619
Moj problem traje već duže vreme. Imam P2@300,160MB SDRAM, GA-6BXC, i740 AGP i Win2k, SP3. U toku rada najednom se
računar zablokira i pojavi se plavi ekran sa nekim kodovima u gornjem delu i porukom: "Saving memory dump" i procenat
snimanja koji ide do 100 nakon čega se računar sam restartuje. Nakon podizanja sistema, u "Event Viewer"-u se može videti
sledeći izveštaj:
"The computer has rebooted from a bugcheck.
The bugcheck was: 0x0000001e (0x80000003, 0x8045c5dd, 0x00000002, 0xbd2b0800).
Microsoft Windows 2000 [v15.2195]. A dump was saved in: C:\WINNT\MEMORY.DMP. "

Kodovi za bugcheck su svaki put drugačiji.
Testirao sam ga sa Hot CPU Tester Pro i Sandrom i sve izgleda u redu. Probao sam da instaliram Windows ponovo, clean instal ali
se problem ponovo javlja.

Ne znam da li ima neke veze ali se problem počeo javljati par meseci nakon što sam u računar ubacio
novi hard Maxtor 6L020L1, 20GB, 7200 i na njega instalirao Win2k dok je stari hard Seagate podešen kao slave.
Sistem je instaliran na C: na NTFS particiju.
Da li možda neki od softwera koji koristim može da pravi problem? Update BIOS-a nije rađen.

Da li koristis norton antivirus?Ako je odgovor da, skini ga, pa vidi kako je bez njega.

Inace svasta moze da bude, probaj da promenis nesto u konfiguraciji, ili verzijama drajvera. Ako je sve radilo bez problema na w2k, pre nego si stavio maxtora, mogla bi da bude neka varijanta netrpeljivosti, ali je malo verovatno.

Probaj mozda da skines takt memorije u biosu (najverovatnije su 64+128ica pa bi mozda to mogao da bude uzrok)
Ako mozes, stavi seagate-a na sekundarnu granu - koliko se secam stari seagat-ovi su umeli da budu problematicni kada su zajedno sa nekim hardom.

Mislim ovo su cisto neki od predloga, moraces da cackas, ovaj tip greske se podjednako vezuje i za problem sa hw, i za problem sa sw.

Ako si overklokovao nesto, onda ne bilo cudno sto se ova greska javlja.

Da li hladis tog maxtora ? Moj ortak je imao isti problem sa w2k zato sto nije hladio wd 40gb 7200rpm. Na kraju su mu se pojavili bed sektori, pa je zamenio hdd i stavio hladjenje i od tada sve radi k'o sat.

Overklokovan je ranije, radio je tako neko vreme pa sam ga vratio na normalno. Moguće je da je zato.
Trenutno su mi oba harda na istoj grani. Probacu da ih razdvojim i da ugradim hladjenje za Maxtora, trenutno
ga ne hladi ništa. Memorije (128+32) rade po difoltu na 66Mhz i mislim da nemam mogucnost smanjenja samo povećanja. Ne koristim nortona uopšte.

a da jednostavno memorija nije crkla?
trci po neki goldmemory!!!!

Testirao sam memoriju sa GoldMemory i ok je ali sam test prekinuo posle prvog puta. Ne znam koliko puta je potrebno da se odradi test?

Upravo sam stavio sam ventilator ispod Maxtora i vidim da mu se radna temperatura spustila sa 51 na 34 stepena.

Hvala na savetima

Nažalost, ponovo mi se javlja isto.
Sada primećujem da se u EventViwer-u javljaju i sledeće greške:

"Insufficient system resources exist to complete the requested service."

"IPSEC PolicyAgent Service: Ipsec Driver failed to start. "

Da li neko zna u čemu je stvar?

Nazad
Vrh Dno