Pozdrav svima, neophodna mi je pomoc oko instalacije win 2003 servera. Naime krenuo sam da radim u furmi koja poseduje 60 radnih stanica 2 win servera i gomilu kablova
Stanje koje sam ja zatekao je katasrtofalno, nista nije radilo a stiskali su me svaki dan posto je neophodno da rade nekoliko aplikacija. Sve sam ja to umrezio fizicki posle duzeg vremena, jedva se pokupih u svim onim kablovima, imam dva smart switcha, 48 i 24 porta jedan media converter posto su 10 racunara ficiki dosta udaljena pa sam ih povezao optikom. Aplikacije zasad rade jer sam ih spetljao sa workgroupom... Ono sto bih ja zeleo da uvedem nove servise, da racunari imaju internet(neki da neki delimicno, neki ne) mail server, file server, koriscenje par aplikacija( knjigovodstvena i elektronsko vodjenje predmeta)
Mislim da bi sve te probleme resio stavljanjem jednog servera u funkciju i kreiranjem domena, nemam zaista iskustva sa tim ali bilo bi lepo ako mi date neke informacije: REDOSLED INSTALACIJE I SERVISI NA WIN 2003, PODESAVANJE MREZE I ostalo. Petljao sam sa domenom malo ali bezuspesno, negde gresim ili preskacem neke korake. Inace oba servera su brendirana HP masine i stoje u jednom uglu bez ikakve funkcije
Hvala puno unapred
Mislim da bi sve te probleme resio stavljanjem jednog servera u funkciju i kreiranjem domena, nemam zaista iskustva sa tim ali bilo bi lepo ako mi date neke informacije: REDOSLED INSTALACIJE I SERVISI NA WIN 2003, PODESAVANJE MREZE I ostalo. Petljao sam sa domenom malo ali bezuspesno, negde gresim ili preskacem neke korake. Inace oba servera su brendirana HP masine i stoje u jednom uglu bez ikakve funkcije