Šta je novo?

Win2000 Language Support

Učlanjen(a)
17.01.2002
Poena
604
Kao sto u naslovu pise imam problem sa win2000 language podrskom, za srpski jezik... Jednostavno, sprski nije ponudjen kao opcija u control panel-keyboard-input locales, za win98 je postojao neki pach, ali sta da radim sa ovim windowsom , trazio sam na microsoftovom sajtu resenje , i nasao sam sve sem onaga sto sam trazio (kakva nebuloza)...
Kako ste vi to resili ?

U Windows-u 2000 je odlicno uradjena podrska za srpski jezik. Sada imam XP, ali i u Win2K je podesavanje vrlo slicno, ako se dobro secam (a moguce je i da gresim :)). Dakle, ides u Control Panel, Regional and Language Options, Languages, Details, Add, pa pod Input Language imas Serbian (Cyrillic) i Serbian (Latin).

Nikakvi patch-evi nisu potrebni.

Da bi dobio mogucnost da izaberes Srpski jezik i tastaturu(cirilicnu i latinicnu) moras pre svega da proveris dali ti je instalirana Central European i Cyrillic podrska pod Regionalnim setingsima. Znaci Control panel, pa Regionall settings i pod stavkom General proveri dali su ti stiklirane pomenute opcije....

Hvala ! Ja sam vec gledao u reg sett. ali nije bilo serbian , ali tek posto sam cekirao central european , trazio mi je cd win2k i onda instalirao srp :)...

Nazad
Vrh Dno