Šta je novo?

win2000 boot s hard diska ..kako??

pinflach

Čuven
Učlanjen(a)
26.09.2002
Poena
604
Prvo sam imo windows 2000 instaliran ,pa sam onda instaliro win98
pa ponovoo presao na win2000. Medjutim,sad nikako ne mogu da
podignem sistem s hard diska javlja mi "boot failure please insert system disc bla bla , tako da svaki put moram ubacivat cd :(
Ako iko zna do cega je ovo ,unaprijed zahvalan .

????

Malo mi tvoj problem zvuzi neverovatan.
Kad god sam instaliaro dva operativna sistema inastalirao sam win 2000 kao drugi i radilo je bez problema. Na pocetkku me je pitao koji OS hocu da podignem.
Znam da je fora da se prvo instalira win 9x, a zatim win 2000 ili XP

Moras instalirati prvo WIndows 98 a tek potom Windows 2000 i/ili Windows XP...drugacije nece raditi..

boot

Znaci ,sad moram ponovo da instaliram win98,ako sam vas dobro shvatio
,pa onda ponovo win2000 ,jel tako ??

Re: boot

pinflach je napisao(la):
Znaci ,sad moram ponovo da instaliram win98,ako sam vas dobro shvatio
,pa onda ponovo win2000 ,jel tako ??

Da, tako je. Prvo Win98, pa onda Win2000.

pinflach je napisao(la):
Prvo sam imo windows 2000 instaliran ,pa sam onda instaliro win98
pa ponovoo presao na win2000. Medjutim,sad nikako ne mogu da
podignem sistem s hard diska javlja mi "boot failure please insert system disc bla bla , tako da svaki put moram ubacivat cd :(
Ako iko zna do cega je ovo ,unaprijed zahvalan .

Da li si probao da pokrenes setup W2k i da izaberes opciju Repair?

Nikada ne veruj M$-u. Chak ni prosta stvar kao butovanje kod njih ne radi uvek kako treba. Zato je najbolje instalirati neki Boot Manager.

Medjutim nas vrli M$ ima leka i za to - obavezno ga potamani kada se instalira bilo koja verzija Win-a. Stvar je jako nezgodna, posto se tada tesko ulazi u OS koji prvi instaliran. Zbog svega ovoga se mora obavezno napraviti boot floppy sa recovery-jem za Boot Manager. To nude uglavnom svi Boot Manageri.

Naravno moze i tako da se prvo instaliraju svi OS-ovi, pa se onda u zadnji stavi Boot Manager, koji treba onda da detektuje sve instalirane...

Nazad
Vrh Dno