Šta je novo?

win xp64

marcobc

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2005
Poena
309
koristi li ga neko uopste,ili svima na 64bitnim procesorima sljaka 32bitni win?
cuo sam da su se svi zalili oko drajvera,da li je josh uvek takva situacija?
pre par meseci sam presao na amd64,instalirao xp64,ali kad sam video da u startu na instalacionom disku koji ide uz plocu,nema svih odgovarajucih drajvera i da cak i sistem mi ne prepoznaje plocu,momentalno sam odustao od te zamisli.
vredi li da ga sad stavljam,i da li u toj varijanti moram imati 2 sistema,win32 za svaki dan a w64 cisto za zauzimanje prostora na disku

ne vredi....
iz prostog razloga sto ima mnogo drajvera i mnogo softwera koji jos uvek nije napisan za 64bit...a kako stvari stoje nece ni biti do windows viste.......pored svega toga, meni je i xp 64 davao slabije performanse u igrama koje igram, tako da sam ga sutnuo. Obican XP mi je komotniji za upotrebu.Poz.

Ja sam upravo izvršio prelazak, ali sam ipak zadržao 32-bitni jer na ovom nema programa za particionisanje :)

Za legaliste: WinXP64 Pro košta u prodaji isto kao i WinXP Pro, a daje downgrade pravo, tj. može se koristiti WinXP Pro sa licencom za WinXP64 Pro ako nemaš potrebne drajvere. Dakle, ništa se ne gubi.

nisam ni planirao da kupujem licencan win.
baerm je to kod nas u srbiji opste poznato "PIRATERIJA BUJA"
znaci sve u svemu,uglavnom bi bespotrebno zauzimao prostor na hdd-u!
ima li uopste ovaj windows neku pozitivnu osobinu?

Pazi, svi prelaze na 64 bita, a svi furaju 32 bita OS! :zbun:
Glupo zvuci.

Pa uvek postoji prelazni period, a sa svakom novom platformom on duze traje (jer su platforme sve kompleksnije) - neki jos dugo nece preci na 64bit, jer su i ovi 32bitni procesori i os-i vrlo mocni za mnogo toga. Ja uzeh sempron64, al` sumnjam da ce on ikada terati 64bit win. Osim ukoliko prvi servis pek za taj win bude izasao u sledecih 2 godine. Sve me vise mrzi da rasturam nesto sto dovoljno dobro radi.

Najsmesnije od toga je da proc 64bita moze da adresira daleko vise memorije, ali mu za to treba 64bit OS, sto nemate, mislim ima, ali je manje vise nefunkcionalan.
Tako da ja ostajem na 32bita, bas me briga...

S obzirom na to koliko smo čekali na pravi 32bit OS posle pojave 386 računara, ovo je još i super. Sve će to doći na svoje mesto za nekih godinu dana.

dr.Tiristor je napisao(la):
Najsmesnije od toga je da proc 64bita moze da adresira daleko vise memorije, ali mu za to treba 64bit OS, sto nemate, mislim ima, ali je manje vise nefunkcionalan.
Tako da ja ostajem na 32bita, bas me briga...

bese je onaj limit od 2GB po aplikaciji u winXP, za win64+32bitne programe povecan na 4GB

Da, na to sam mislio. Zasto ja sada da, bukvalno, bacam pare na 64bit, kad mi nista nece doneti? Volim i ja da sam u koraku, ali ionako i ovako kako napreduju (mislim, napredovali su oni odavno, samo nam daju na kasicicu da se namlate love za svaku sitnicu) ja nemam mogucnosti da pratim, a i ne zelim da ga pratim jer /meni/ ne donosi nista toliko bitno, da ja sad menjam konfu na 64 bita, zar ne?

Ama ljudi!!! Imate na msovom sajtu b esplatnu, potpuno legalnu verziju xp64bit, trial na 6 meseci, za download. Znaci, ko hoce da proba - ms mu je potpuno izasao u susret. A sobzirom da je to ms, nece vam ni biti potrebna verzia bez ogranicenja od 6 meseci, jer cete, svakako, uraditi ponovnu reinstalaciju do tada.
I sam ms zna da od xp64bit nece biti nista, pa jezato i napravio ovaj potez. A ko bas hoce da kupi :) -naravno da to uvek moze.

Ne radi se o kupovini, vec funkcionalnosti, tj. upotrebljivosti.

Danas sam instalirao tu verziju skinutu sam M$ sajta i pomocu legalnog seriala aktivirao ga. Za sada mi svaki program radi, imam drajvere za sve... Nadam se da ce tako da bude i ubuduce. Samo me nervira sto nemam mnogo 64bit aplikacija (dial-up internet pa ne mogu da ih skidam).
Da li je istina da mu je kernel noviji od onog obicnog Xp-a (da koristi Win2003 kernel)?

Vrh Dno