Šta je novo?

win XP

• Začetnik teme Začetnik teme LuxoR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

LuxoR

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
619
Nece da mi se instaliraju XP i 2000, pri instalaciji kod kopiranja fajlova, neki fajl ne moze da procita i to je uvek neki drugi fajl...

ima li ko neki image ili tako nesto, samo da prekopiram, da preskocim instalacioni proces...

(ili ako neko zna u cemu je trip, neka kaze, probao sam da kopiram pa sa hard diska, ali opet ista stvar...)

Proveri hardware.
Ma koliko to idiotski zvuchalo, meni se to dogadjalo zbog loshe memorije. Sada instaliram uspeshno sa istog CD-a. Probaj CD kod nekog drugog.

Ako ti svaki put pukne na drugom fajlu, definitivno je do memorije. Ako si nesto OC olabavi malo setovanja za memoriju ili cak odradi kompletan DownClock. Ako to ne upali menjaj memoriju...

ram a? fina ideja, probacu, ali ja sam probao CD na drugom kompu, doduse ne znam da li je OC, mada je moguce da jeste, isto nece da radi, ali sada jedno drugo pitanje zasto mi je ranije instaliravao normalno iako je bio OC-ovan ( i to ne samo jednom, nego bar 2-3 puta...)??!? mislim koji je razlog, stvarno zvuci, sto rece, idiotski, prbacu, ali.... zasto?

LuxoR je napisao(la):
ram a? fina ideja, probacu, ali ja sam probao CD na drugom kompu, doduse ne znam da li je OC, mada je moguce da jeste, isto nece da radi, ali sada jedno drugo pitanje zasto mi je ranije instaliravao normalno iako je bio OC-ovan ( i to ne samo jednom, nego bar 2-3 puta...)??!? mislim koji je razlog, stvarno zvuci, sto rece, idiotski, prbacu, ali.... zasto?
Pa desava se da nekad prodje, a nekad nece 🙁
Narocito je izrazeno prilikom instalacije OS-a zato sto masina duze radi (narocito kad se lepo ugreje) i raspakuje dosta fajlova... Pri tom svaki manji skok/pad napona moze da dovede do pucanja, a memorija je dosta osetljiva na napajanje...

To se meni desilo kada sam ortaku menjao plocu. Evo resenja:
Prvo sam clerovao CMOS i vratio sve na ploci na def. Onda sam iscupao jednu memoriju i ostavio ga sa 256 ddr-a, i sve se instaliralo kako treba. Posle instala sam vratio memoriju u drugi slot i sve jos uvek radi kako treba.

MaNiAcK je napisao(la):
To se meni desilo kada sam ortaku menjao plocu. Evo resenja:
Prvo sam clerovao CMOS i vratio sve na ploci na def. Onda sam iscupao jednu memoriju i ostavio ga sa 256 ddr-a, i sve se instaliralo kako treba. Posle instala sam vratio memoriju u drugi slot i sve jos uvek radi kako treba.
Da sam na njegovom mestu ja bih zamenio tu neispravnu memoriju. Inace za testiranje memorije potrazite GoldMemory, pa proverite memoriju. Mislim da je adresa http://www.goldmemory.cz

Ali da li je memorija ili se ploca "tukla" sa njom zato sto je na tom slotu?

MaNiAcK je napisao(la):
Ali da li je memorija ili se ploca "tukla" sa njom zato sto je na tom slotu?
Pa to se barem da lako proveriti 🙂
Moze da bude jedan od sledecih razloga:
1.neispravna memorija i/ili zbog prevelikog OC-a ne radi dobro
2.neispravan slot (potpuno ili je problematican na toj ploci) i/ili lose ubodena memorija
3.ploca se ne vari sa tom memorijom
E sad, da bi proverio sta je u pitanju, probaj da premestas memorije u druge slotove (jednu po jednu). Pocni sa tom koja nije brljala, pa je stavi u sve slotove da vidis da li svi rade bez problema, pa isto ponovi sa drugom memorijom. Olabavi setovanja ako brlja, pa probaj ponovo. Koristi GoldMemory (pusti ga da ponavlja test vise puta), pa ako se ispostavi da je ipak memorija (ili je neispravna ili ne fercera sa tom plocom) zameni je...

LuxoR je napisao(la):
Nece da mi se instaliraju XP i 2000, pri instalaciji kod kopiranja fajlova, neki fajl ne moze da procita i to je uvek neki drugi fajl...

ima li ko neki image ili tako nesto, samo da prekopiram, da preskocim instalacioni proces...

(ili ako neko zna u cemu je trip, neka kaze, probao sam da kopiram pa sa hard diska, ali opet ista stvar...)

Mom drugu je pomogao upgrade biosa

Nazad
Vrh Dno