Šta je novo?

Win XP SP3 greska nece da se pokrene sistem

lemik

Cenjen
Učlanjen(a)
10.05.2009
Poena
169
Imam problem pokusao sam na nadjem resenje na google-u ali bezuspesno evo o cemu je rec.

Kad sam hteo jutros da ukljucim racunar izbacio mi je sledecu gresku
Kod:
winlogon.exe Unable to locate component
This application has failed to start because ODB32.dll was not found. Re-installing the application may fix this problem

I kad pritisnem ok sacekam malo pojavi se sledeca poruka

Kod:
User Interface failure
The logon User Interface DLL msgina.dll failed to load

I kaze da kontaktiram admina da resetuje ili zameni fajl originalnim i kom se resetuje i tako u krug. Ja nisam uspeo da izguglam resenje ovog problema, i zato Vas molim za pomoc

Probaj da odradiš riper win-a da izbegneš preinstalaciju, na drugo R idi kad krene postupak preinstalacije.

A da li moram da instaliram drajvere i programe?

Ne moraš, to je dobra stvar kod repair-a. :) Msm da mi se jednom samo dogodilo da sam morao drajver od zvučne da instaliram. Inače ostaje sve. E i da pošto je SP3, moraš da pokreneš reapir sa SP3 instalacionog CD-a.

Poslednja izmena:
Ali meni nije jasno zasto se ovo desilo kad je radio normalno i normalno ugasen i ujutru nece da se ukljuci???

Ali meni nije jasno zasto se ovo desilo kad je radio normalno i normalno ugasen i ujutru nece da se ukljuci???

Eh ti racunari..ne treba im mnogo da nesto krene naopako. Ukljuci mogucnost da imas neki virus.
Mozes da pokusas i sa "Recovery" system-a. Kad ucitas disk sa O.S. idi na prvo "R", izaberi particiju 1 i ukucaj komandu:
chkdsk c: /p

Trebalo bi da ti zameni nepostojece ili ostecene fajlove i podigne sistem.

Zato uvek napravis back up i miran si ;)
Acronis :)

E ovako ja nisam bio lenj i instalirao sam nov os xp sp3 i sve drajver i sto ide (na c nemam nista bitno). Danas pre podne sam to uradio, i popodne posle gasenja kad sam probao da ga ukljucim izbacio je Start Windows Normal i poceo da odbrojava i tako u krug....Sta sad da radim u pitanju je ECS ploca 945p-a, 2gb rama, grafika asus 9500gt, hard 160 gb...
Sad razmisljam o kablovima za hard da li oni mogu da prave problem mozda?
BIOS je zadnji sa sajta...iskreno ne znam sta bi moglo da pravi problem, ali ga ocigledno ima...

Ram jesam i prosao je test u normal mogu (Gold Memory) hard nisam ali moracu
EDIT sad se setih da sam i njega testirao u HD Santinelu i bio je dobar, zato i nemam pojam zasto pravi problem

Poslednja izmena:
Posle testa harda ponovnog sa novim kablom ipak on ima bed sektore i to oko 60. tak

Nazad
Vrh Dno