Šta je novo?

Win Xp-sp2

lugonja

Čuven
Učlanjen(a)
27.05.2002
Poena
619
Kako skinuti Service Pack 2, ja kao skinuo i onda vidim da je to samo za office xp, ja sam mislio Service Pack 2 za ceo windows, posto mi komp sporo radi, gnjavi nesto, a ne znam zasto...Ako neko zna odgovor hvala unapred... :)

Service Pack 2 za XP ne postoji ! :d

Tacnije postoji beta ili Release Candidate 1, koji naravno ne moze da se nabavi "legalno". Nekoliko ljudi na forumu je prijavilo dobre rezultate nakon sto su hrabro instalirali to cudo, moja iskustva su jako losa, jos uvek ima previse bug-ova. NE preporucujem !

lugonja je napisao(la):
Kako skinuti Service Pack 2, ja kao skinuo i onda vidim da je to samo za office xp, ja sam mislio Service Pack 2 za ceo windows, posto mi komp sporo radi, gnjavi nesto, a ne znam zasto...Ako neko zna odgovor hvala unapred... :)

Klikneš na OVAJ link i skineš SP2, a na pitanje što ti komp gnjavi, teško da će ti isti i pomoći... Do sad je (uglavnom) bilo obratno...:D

Cekaj jeli to beta verzija ili full verzija ...
A ako nije konacna kad ona izlazi(full verija) ?

:lupko: :rupa: Dobro, nisam video da su pustili ovaj preview na javni download, sorry.

Ipak, obratite paznju:
WARNING! This technical preview is unsupported and is intended for testing purposes only. Do not use in production environments.

Pravi, finalni SP2 bi trebao da izadje negde na leto, valjda.

Ponavljam, evo ovo upravo pisem sa XP-a na kome je instaliran isti taj preview SP2...internet konekcija radi s vremena na vreme ( valjda novi unapredjeni firewall zeza ), IE menja skin sa XP look na Classic look onako "random" kad mu se prohte, gubi se sat i ikone u system tray-u, sistem se podize duplo sporije nego ranije itd itd...

drapin je napisao(la):
...Ponavljam, evo ovo upravo pisem sa XP-a na kome je instaliran isti taj preview SP2...internet konekcija radi s vremena na vreme ( valjda novi unapredjeni firewall zeza ), IE menja skin sa XP look na Classic look onako "random" kad mu se prohte, gubi se sat i ikone u system tray-u, sistem se podize duplo sporije nego ranije itd itd...

Kad ga pre skinu' i instalira' ?!?:Klanjanje

drapin je napisao(la):
:lupko: :rupa: Dobro, nisam video da su pustili ovaj preview na javni download, sorry.

Ipak, obratite paznju:

Pravi, finalni SP2 bi trebao da izadje negde na leto, valjda.

Ponavljam, evo ovo upravo pisem sa XP-a na kome je instaliran isti taj preview SP2...internet konekcija radi s vremena na vreme ( valjda novi unapredjeni firewall zeza ), IE menja skin sa XP look na Classic look onako "random" kad mu se prohte, gubi se sat i ikone u system tray-u, sistem se podize duplo sporije nego ranije itd itd...

Fine, necu da ga instaliram, ki ga ebe, nego ja vide negde da su izbacili service pack 3, e sad sta je to ne znam, seticu se adrese gde sam to procitao...Ma generalno jeste XP `skoro` najbolji OS, ali bre pun je bagova, npr. da nemam System Restore, skoro svaki dan bi reinstalirao WIN XP, a onaj spor rad se ogleda u tome da npr. kliknem start, pa programs pa sad na neki od instaliranih programa, on izbaci samo onaj sivi pravougaonik i ja onda cekam dok ga on ne sredi, to jest dok ne prikaze pokretacki file za taj program, readme i te komercijalne stvari, a nekad i my computer zeza i folderi dok se otvaraju, kako mu se cefne tako zeza, ali NERO 6 sto zeza, dok izbaci ono browse da vidim koje cu file-ove da narezem, ja odem, skuvam kafu i kad se vratim on otvori...znaci bruka kako se vuce. Ili iskoristim ja windows update i skinem sve zakrpe do zadnjeg dana, on instalira, kad ono spor sacuvaj boze, i naravno ja odmah system restore pre nego sto sam instalirao te zakrpe i fala bogu sve radilo OK, ne znam, mozda me neki program zeza pa tako radi, uglavnom live shit... :)

drapin je napisao(la):
Service Pack 2 za XP ne postoji ! :d

Tacnije postoji beta ili Release Candidate 1, koji naravno ne moze da se nabavi "legalno". Nekoliko ljudi na forumu je prijavilo dobre rezultate nakon sto su hrabro instalirali to cudo, moja iskustva su jako losa, jos uvek ima previse bug-ova. NE preporucujem !

Probao sam SP2 betu koja je postavljena na javni download i korektno mi je radila. Nisam primetio nikakve anomalije. Doduše nisam je nešto dugo ni koristio. Ima par novih sitnica koje znače tipa bolje firewall rešenje, systmski je prepoznao da je i norton instaliran, u IE je ugrađen pop-up stopper i još par lepih poboljšanja. Jedino nisam uspeo da uradim windows update jer je prijavljivao grešku koji je inače totalno redizajniran (v5). Da li WU sad prepoznaje da li je WinXP legalan ili ne to već ne znam.

Stevs je napisao(la):
Probao sam SP2 betu koja je postavljena na javni download i korektno mi je radila. Nisam primetio nikakve anomalije. Doduše nisam je nešto dugo ni koristio.

Da li to znaci da si je deinstalirao ? Ako jesi, KAKO ??? Ne mogu naime da nadjem nacin: uninstall ne postoji, System Restore ne radi...nisam ga ja iskljucio, nego, jednostavno - ne radi, nema nista ni u Remove programs ni components, ponovni klik na exe samo ponovo pokrece instalaciju...

Inace, Windows Update se meni pokretao, cak je nesto i skidao, bilo je nekih skoro desetak update-a, ali naizgled nista nije bio u stanju da instalira.

Sad je prestala da radi i zvucna...iz cista mira ! Imam kao neki osecaj da me ceka format C. :wall:

E pa to je kada se igrate sa beta verzijama SP-ova... a ljudi su bas nestrpljivi...

drapin je napisao(la):
Da li to znaci da si je deinstalirao ? Ako jesi, KAKO ??? Ne mogu naime da nadjem nacin: uninstall ne postoji...

Ja ne koristim XP već isključivo Win2k međutim imam gotove ghostove većine operativnih systema spremnih (bez drivera i sysprepovanih) za instalaciju na nove računare. Stoga kad mi treba nešto da probam ghost svog systema i onda vratim koji hoću i isprobam :)

kUdtiHaEX je napisao(la):
E pa to je kada se igrate sa beta verzijama SP-ova... a ljudi su bas nestrpljivi...

A pazi kad sam bas ja u svim dosadasnjim thread-ovima o SP2 aktivno agitovao :) protiv instalacije svih tih beta, RC-a i preview-a !

Valjda sam hteo da proverim da li sam u pravi, ne znam ni sam... :d :crash:

Poslednja izmena:
drapin je napisao(la):
Da li to znaci da si je deinstalirao ? Ako jesi, KAKO ??? Ne mogu naime da nadjem nacin: uninstall ne postoji, System Restore ne radi...nisam ga ja iskljucio, nego, jednostavno - ne radi, nema nista ni u Remove programs ni components, ponovni klik na exe samo ponovo pokrece instalaciju...

Ja sam uninstalirao sp2, znaci klasicno imao sam ga u add/remove. Meni je pravila problem jer mi se Kazaa nije pokretao a bio mi je neophodan. Sve sem toga je radilo ok.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno