Šta je novo?

Win XP SP2 + FTP = problem?!?

Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
650
Imam čudan problem sa Win XP SP2 i (rekao bih) njegovim firewall-om - naime dok god je firewall uključen, ne mogu da koristim FTP servis, ni putem browsera (opera, firefox), ni pomoću Total commandera. Čim isključim firewall, FTP servis proradi i mogu da se kačim na spoljne FTP servere.

Kako da rešim problem? Da li bi vraćanje firewall podešavanja na default pomogla, i da li bih nešto drugo zeznuo usput?

Da li si probao FTP u pasivnom modu?

isto je, svejedno probao u pasivnom modu ili ne. Takođe, isto se ponaša u browseru (gde je u pasivnom modu) i u commanderu, sve dok ne ugasim firewall, kad FTP proradi.

Pokusaj instalirati FileZilla - odlican program za pristup ftp-u, pa probaj onda.

Jer ja imam isti service pack i mogu pomocu tog programa pristupiti ftp-u bez obzira da li je ukljucen FW ili ne.

FileZilla mi je instalirana na "serveru" (računar koji koristim za izlaz na net i torente), i njemu ne mogu da pristupim. Takođe, ne mogu da pristupim ni drugim FTP-ovima koji su online. Definitivno je problem do firewalla i njegovih podešavanja, jel ima neko da mi kaže šta da čačnem u FW pa da problem nestane kao klikom odnešen :d

EDIT: nije to oduvek bilo tako, nego je jednog dana samo od sebe (naravno ne baš samo od sebe), počelo da ne radi...

Vrh Dno