Šta je novo?

win XP problem

GhostFace

Čuven
Učlanjen(a)
24.09.2002
Poena
645
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i5 750 @ 2.67GHz + CM Hyper 212+
Matična ploča
Gigabyte Technology Co. Ltd. P55A-UD4 (Socket 1156)
RAM
12 Gb DDR3
GPU
ATI AMD Radeon HD 5850
Storage
Silicon Power 500GB + Seagate Barracuda 3TB
Zvuk
Tascam external
PSU
Chiftec CFT 600
Kućište
CM 690 II Advanced
Monitor
Samsung
Miš & tastatura
Logitech K740 + Logitech MX Revolution
Mobilni telefon
iPhone 15 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dakle ortaku se nesto pokvario komp, po njegovoj prici normalno je radio odjednom se resetovao i posle nikako nece da digne windows ovo prikaze pre logon boota' ( system32\drivers\pci.sys missing bla bla... Dogovorim se ja sa njim da pokusamo repair ili ponovnu instalaciju ..i posle bootovanja cd'a xp prijavljuje mi sledecu gresku An unexpected error (-1610628928) occured at line in D:\xpsprtm\base\boot\setup\arcdisp.c. i odatle ne mogu nista. Jel znate sta to moze biti i kako se resiti toga?

Moguce da su mu se particije nesto zeznule. Prikacite njegov hard na neki drugi komp backup-ujte vazne podatke pa ga sa tom kompa formatirajte. Onda vratite hard na njegov komp i pokusajte ponovo.

ovo mu se i prosli put desavalo, bas me interesuje sta je to i zasto do toga dolazi ??? :|

@salerokada mislim da mi je to jedini izbor..ili iz dosa da ga formatiram...ali ovo mi vec uzasno ide na zivce... ovo je drugi put u mesec dana kako mu se desava ovo.

@banchaman mislim da je memorija ok..jel bi pre podizadnja prijavljivala gresku da nije ispravna

Poslednja izmena:
ne bi prijavljivala da je neispravna,...

moguce je da i neki kondezatori na ploci nisu u redu,...

moguce da hdd brljavi, lepo format i onda lagano dalje,...

kablovi i kontakti?...

Nisam vise pametan..pokusacu veceras jos nesto kada dodjem sa posla..

Meni kad se desi neki problem, ja ga ostavim na dan (da se problem umori, a ja odmorim) i onda ga resavam. Jutro je pametnije od veseri!

bas,...ali blago tebi kada imas vremena,...

meni se to deshavalo kad je hard krenuo da riknjava,kad sam ga zamenio sve je bilo u redu...

Vrh Dno