Šta je novo?

Win XP pro - problem

crnivitez

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2002
Poena
609
Problem je sledeci: posle zamene cd roma combo uredjajem i instalacije prateceg softvera (sve sam radio po P.S. -u 😀 ) nece da se podigne Win XP pro jer prijavljuje nedostatak sledeceg fajla : \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM
Probao sam boot sa CD-a , ali izgleda da CD nije butabilan!!!!!
A , da .... Nisam naglasio da imam dual boot (Win 98 i Win XP).
Jos da kazem da je sve radilo ok posle instalacije softvera i nekoliko restarta ...... Sledeceg dana kada sam ukljucio komp , sacekalo me je ovo neprijatno iznenadjenje.......
Kako da resim problem ?

1. winxp nema sta da instalira od softvera, pa ti to nije prouzrokovalo problem. nesto drugo je u pitanju

2. da li se sistem podize ako iskljucis combo uredjaj? (ako nisi pokusao, iskljuci i napajanje i data kabl)

Necu biti tu par dana (upravo idem na sluzbeni put) , ali cim se vratim pokusacu da primenim tvoj savet pa cu javiti rezultate ......
Hvala i pozdrav!

Upravo sam probao i na zalost - nista ...... Jos uvek prijavljuje istu stvar...
Hvala ti na savetu u svakom slucaju!

crnivitez je napisao(la):
Problem je sledeci: posle zamene cd roma combo uredjajem i instalacije prateceg softvera (sve sam radio po P.S. -u 😀 ) nece da se podigne Win XP pro jer prijavljuje nedostatak sledeceg fajla : \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM

U direktorijumu Windows\repair imas taj fajl "system" koji je kreiran kod instalacije XP-a. Jednostavno ga iskopiras u: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG i trebalo bi da radi. Jedino ces morati skoro sve programe da instaliras ponovo 🙁 Naime, videces da se razlikuju fajlovi po velicini, a to je zbog svih instaliranih programa.

Ovaj kada si vec spomenuo taj trip meni se desilo da XP nije hteo da radi jer sam samo zamenio napajanja - umesto JNC od 230 w stavio sam DTK od 300w sto je dovelo do toga da sam morao da instaliram XP iznova... Zasto? Nikada nisam saznao...

Ako moze neko da mi objasni sve korak po korak ......
Preko 98-ice sam sa neta skinuo program za boot flopy (kao sto sam pomenuo, CD nije butabilan). Uradio sam boot preko flopy-a ,i kada mi je ponudio opcije , isao sam na repair i pojavilo mi se samo E:WINDOWS
Sta sada ??? Znam da sam dosadan , ali ovo mi je prvi sukob sa XP-om 🙂

Zar bas niko nema strpljenja? 🙁

Problem resen!
Naime o cemu je rec. Ova greska se izgleda cesto javlja kod dual boot sistema.
Za sve koji ce (ne daj Boze) imati ovaj problem:
Posle bootovanja preko flopija , otisao sam na repair (r) opciju , zatim kada sam izabrao sistem koji treba "opraviti" pojavilo mi se :
E:\WINDOWS
Prebacio sam na H: (CD sa WIN XP) i u folderu I386 nasao folder SYSTEM32, u kojem se nalazi fajl NTDLL.DLL. Fajl sam iskopirao u E:WINDOWS\SYSTEM32 i time , na srecu , resio problem.
Win je ostao nepromenjen (sve sljaka kao da se nikad nista nije dogodilo).
Hvala svima koji su se javili i pozdrav svim Bechmark-ovcima !!!!

Ajd da se nadovezem: desila mi se ista stvar kao i CrnomVitezu, bas isti dan kada sam procitao post (izbajao mi je nesto 🙂

To se desilo iz cista mira, znaci nista nisam povezivao, instalirao, cackao, jednostavno se desilo. Poslusao sam Kizin savet i sada sve radi, osim nekolicine programa koje sam morao da instaliram ponovo.

Znam da je to XP, da je to Win, ali zasto se, bre, ovakve stvari desavaju nama smrtnicima?! 😀

E da, zaboravih da spomenem da mi se sistem sada dize 4x sporije nego pre "intervencije"... 🙁

Nazad
Vrh Dno