Šta je novo?

Win XP nece da se intalira

Suvi

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
619
Problem je sledeci:
Donese mi ortak laptop, Fujitsu-Siemens, ako je to bitno. Da mu instaliram win. Imam neku stariju verziju sa SP1 u koju sam integrisao SP2, i do sada sam na puno racunara instalirao tu verziju. Ovaj laptop ima SATA disk, tu nastaju problemi. Win ne prepoznaje disk. Dajveri za njega su na DVD-ju. Inace, uz laptop dolazi Fedora. Nisam uspeo nista da uradim. Onda ubacim HirenBoot CD, jedan od progama za particionisanje diska ima podrsku za SATA. Napravim FAT32 za svaki slucaj, i na postojecu particuju inastliram win98!!!. Win radi, normalno, nema gomilu drajvera, ali radi. Pokrenem ponovo instalaciju XP-a i win98. Instalacija prijavi da nema drajvere za puno uredjaja, ali idemo dalje. Posle prvog reseta pojavi se winXP boot ekran i posle par secundi plavi ekran. Tu je kraj. Kako u instalaciji winXP-a ucitati drajvere za SATA? Instlacija se obraca samo flopiju.

Pa što jednostavno SATA drajvere sa DVD-a ne prebaciš na floppy?
Drajveri za SATA su inače prisutni na Windows XP + SP2 disku, ne znam zašto ih kod tebe nema ili ih Winblows ne vidi.

morbius je napisao(la):
Pa što jednostavno SATA drajvere sa DVD-a ne prebaciš na floppy?
Drajveri za SATA su inače prisutni na Windows XP + SP2 disku, ne znam zašto ih kod tebe nema ili ih Winblows ne vidi.

Ima ih na DVD-ju, ali laptop nema floppy. Bilo bi lako da je tako.

Edit: Uh postovalo troje njih u isto vreme. :D

Poslednja izmena:
Mozda imas problema zato sto si slipstrimovao SP2 na SP1 disk,svuda preporucuju da se slipstrimovanje radi na cistoj instalaciji,bez SP-ova,ali isto tako se (nisam radio licno,nemam potrebu) moze raditi i slipstrimovanje drajvera i slicnog u Windows,ne samo SP-ova,pa onda ubaci lepo te drajvere sa DVD-a u instalaciju,narezi na CD-RW,da ne bacas dzabe CD ako ne uspe,i probaj!?
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Lomnica_city je napisao(la):
Mozda imas problema zato sto si slipstrimovao SP2 na SP1 disk,svuda preporucuju da se slipstrimovanje radi na cistoj instalaciji,bez SP-ova...

Sumnjam da je to. Ja imam slipstreamovan WinXP koji je sa SP1 dogradjen na SP2 i, za sada na preko 50 masina radi bez ikakvih problema. Vise masina bilo je pretrpano dodatnim karticama i uredjajima i bez cupanja istih pre instalacije svaka instalacija je prosla 100% korektno i sa prepoznatim uredjajima/karticama.

dbaja je napisao(la):
Sumnjam da je to. Ja imam slipstreamovan WinXP koji je sa SP1 dogradjen na SP2 i, za sada na preko 50 masina radi bez ikakvih problema. Vise masina bilo je pretrpano dodatnim karticama i uredjajima i bez cupanja istih pre instalacije svaka instalacija je prosla 100% korektno i sa prepoznatim uredjajima/karticama.

Upravo tako....jedino sto bas i nismo pomogli coveku

Baja@
Tu "makinu" sam imao pre tacno 30 godina...i nema bolje

Prvo pozajmi drugi disk od nekoga pa probaj instalaciju sa njega.
Bilo je na forumu uputstvo za slipstreem drajvera u Windows XP instalacioni disk, valja potražiti.
Takođe na netu postoji i uputstvo za pravljenje takozvanih borg Windows instalacija u koje se mogu asimilirati brojne aplikacije i drajveri.

Kako mu nismo pomogli,evo i ZoNi je upravo potvrdio moj savet,tako da ako vec nije pokusao,sad ima 2 glasa podrske! ;)
Pozdrav ,)

morbius je napisao(la):
Prvo pozajmi drugi disk od nekoga pa probaj instalaciju sa njega.
Bilo je na forumu uputstvo za slipstreem drajvera u Windows XP instalacioni disk, valja potražiti.
Takođe na netu postoji i uputstvo za pravljenje takozvanih borg Windows instalacija u koje se mogu asimilirati brojne aplikacije i drajveri.[/QUOTE\]

Probao sam sa drugim diskom. Nece. Probao sam i Win2003 server SP1. Ni on ne vidi disk. Probao sam jednu integraciju, nasao sam negde upustvo, ima ih puno, ali mi nije uspelo. Zbunilo me to sto je htela 98-ca da se instalira. Sad cam skinuo nlite pa cu da probam.

Hvala svima.

ZoNi je napisao(la):
skini nLite i ubaci SATA drajvere u Win... ja sam tako sredio taj problem kod mene...

Konacno. nLite je resio problem. Odlican progam, vrlo jednostavan za koriscenje.
Iz prvog puta je sve proradilo.

Hvala svima.

Mislim da je moj drug imao sličan problem i rješava se na taj način što uđeš u bios i u (valjda) advanced settings promijeniš "nešto", nije ni on znao što tačno već je sve stavio na suprotno od onoga što je bilo kad je ušao u bios. Bitno je da je onda proradilo, tj Win prilikom instalacije nije tražio Manufacturer's disk. Ne znam koliko sam pomogao, ali probaj, nemaš što izgubiti.

rzeljko je napisao(la):
Mislim da je moj drug imao sličan problem i rješava se na taj način što uđeš u bios i u (valjda) advanced settings promijeniš "nešto", nije ni on znao što tačno već je sve stavio na suprotno od onoga što je bilo kad je ušao u bios. Bitno je da je onda proradilo, tj Win prilikom instalacije nije tražio Manufacturer's disk. Ne znam koliko sam pomogao, ali probaj, nemaš što izgubiti.

To sam probao. nLite je resio problem. Posle sam se malo igrao. Ubacio sve drajvere za racunar, (display, audio, modem, wireless...) nisam morao da nista da instaliram sve proradilo odam. Super.

Vrh Dno