Šta je novo?

Win XP na stariji racunar??

epp

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2001
Poena
609
Htio bih da instaliram WinXP na stariji racunar (Duron 600MHz, 384MB PC133, 40GB, Abit KT7) pa me zanima da li ova konfiguracija zadovoljava neki minimum?
To je za ljude koji racunar ne koriste bas puno tako da ako bude sporiji od Win98se nece biti veliki problem.

Xp moze bez problema na tu masinu, ima dovoljno memorije.
Da slucajno imas samo 128 MB RAM-a bilo bi znatno neudobnije za rad.

Mrtav ladan, XP SP2, na Celeronu 466 P2 sa 256MB SDRAM-a radi kao bombona.

Off-Topic: Čovek je pitao da li radi WinXP a ne Photoshop, Winamp... 'Ajde da se samo jednom svako drži teme i bude primer drugima.

@epp: WinXP će lepo raditi na toj konfiguraciji.

Microsoft info: Windows XP Professional System Requirements.

Ako tipu ne treba nista zahtevno od kompa onda stavi XP. Inace bih preporucio Win2000 Professional sa SP4 jer nista ne gubis sto se funkcionalnosti tice. Vec gubis one smek opcije tipa desktop themes i slicno. Kernel je u principu isti tako da je Win2000 preporuka

Pa i bi, znas da je Zoni zakleti legalista :D

Crash Owerride je napisao(la):
Niko ne kaze - samo - svi znamo - sto bi se patio sa PaintShop-om, kad je PS zakon ajd budi realan - ti bi koristio PaintShop ?
ne bih, ne svidja mi se... ali, zato koristim PhotoImpact (i to stari 8.0, a sada je aktuelan 11.0 ;) )...

poenta je: za svaki racunar i svake potrebe vrlo lako se nalaze programi - ne moraju to neophodno da budu najnoviji, najskuplji ili najkomplikovaniji :)

Kod mene radi na Net masini na 450Mhz, 128 SDRAM, 8.4 Gb.

JA bih 98-cu.Razlozi su jasni sistem bi bio doljno brz nebih popunilu svu memoriju itd.

Vodite racuna sta je piraterija a sta ne.
Neiskusnijim clanovima upucujem opomenu, a onim sa duzim stazom na forumu, malo ozbiljniju opomenu.

Crash Owerride je napisao(la):
Ok, a kako ces da dignes Photoshop ? :D

Lako, uglavnom duplim klikom na ikonu. :D

Eeej, 384MB RAM, 40GB HD, 600MHz proc.... puna kapa, nema sta ne zadovoljava, pogotovo za neku nizu verziju PS-a.

http://www.adobe.com/products/photoshop/systemreqs.html

Dajmo se kontrolirat :type:

Obaska sto ima prilicno ljudi na forumu koji su terali ps na znatno slabijim masinama. Ja licno, na Cyrix M2 (266MHz), 256MB RAM, WinXP(SP2) i PS6. Nije bilo ugodno za zahtevne stvari, ali je puno puta zavrsilo posao.

Poslednja izmena:
DS9 je napisao(la):
Lako, uglavnom duplim klikom na ikonu. :D

Eeej, 384MB RAM, 40GB HD, 600MHz proc.... puna kapa, nema sta ne zadovoljava, pogotovo za neku nizu verziju PS-a.

http://www.adobe.com/products/photoshop/systemreqs.html

Dajmo se kontrolirat :type:

Obaska sto ima prilicno ljudi na forumu koji su terali ps na znatno slabijim masinama. Ja licno, na Cyrix M2 (266MHz), 256MB RAM, WinXP(SP2) i PS6. Nije bilo ugodno za zahtevne stvari, ali je puno puta zavrsilo posao.

i nad popom pop!!!
ja sam mislio da sam jedini na pII 333mhz instalirao xp. a jos je moj komp sa 384mb rama (ili koliko tacno vec).
sjajno radi osnovne stvari. net, word, corel. ne blica, ali boze moj, pII je pII.

Winamp 2.9 verzija ce na starijim kompovima mnoogo bolje raditi nego zadnja

procesor moze biti slabiji ali memorija sto sto jaca i xp radi ok :crash:

Nazad
Vrh Dno