Šta je novo?

Win XP na pentium 2

mikihog

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2004
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dali bi XP radio dovoljno brzo na pentium 2 350 mhz, 64Ram?
Kordistio bih Office programe, internet i Mp3.

Zavisi sta je tebi "dovoljno brzo"!
Radice on, ali je to po meni presporo, mada znam da neki koriste xp na slicnim masinama. Kad bi imao bar 128 MB rama bilo bi znatno prihvatljivije ali i dalje sporo. Ja ga ne bih stavljao

MOZDA bi uspeo da ga podignes, ali za mene je mazohizam koristiti ga na takvoj masini. Pretezno zbog male kolicine RAM-a.

Prema Microsoftu za WinXP 128mb je potrebna, a 256mb preporucena kolicina RAM-a. Cini mi se da sam WinXP zauzima 124mb. Osim toga to je i prespor procesor. Po meni nemoj ni da pokusavas da ga instaliras.

Na celeronu 300MHz i 128MB, XP i office rade solidno, ali to je po "danasnjim kriterijumima" sporo.

Windows 2000 bi tu radio solidno - u startu zauzima oko 60 mb RAM-a. Cemu XP?

samo stavi dosta RAM-a i radi ok. Ja koristim, na jednom racunaru, ( PII 350, 3x128Mb RAM) WinXP i nikakav problem. Radi office (XP), internet wireless, DIVX, MP3, bez problema, mada se moram sloziti da je za danasnje uslove to zaista sporo.

I ja se slazem da bi bolje resenje bilo Win2000. Manje je zahtevan od XP-a po pitanju kolicine RAM-a.

ja ne bih ni pokusavao bez 256 rama...
ne znam sta su danasnji kriterijumi?! sporo je uvek sporo...

Sto se mene tice .. krkni jos 64 MB rama i vozi ... radi ko loodo ... dodaj neku GF2 kartu pa mozes da se i igras nekih starijih igara ... ja probo kod mene na staroj masini i radi ...

Ja sam onaj koji ne voli da baca 🙂

Na staroj masini Celeron300@450; BX Master; 384Mb SDRAM uz dosta tweakova, sve je klizilo (i jos dosta stvari koje nisi naveo), ali ne preporucujem ti bez bar jos 64 Rama.
Cisto da imas za orijentaciju...

mikihog je napisao(la):
Dali bi XP radio dovoljno brzo na pentium 2 350 mhz, 64Ram?
Kordistio bih Office programe, internet i Mp3.

A sta ce ti XP za Office, internet i mp3 ?

Pa na P2 350 MHz i 128 mb memorije se nece ni filmova bas nagledati. U susednoj sobi imam Celeron 300A i 128 mb rama i cesto se desava da zasece u filmu...
XP je totalno nepotreban. Windows 2000 bi odradio posao sasvim ok (neko je rekao Windows ME? 🙂) A tek Linux.... 🙂

Opusteno stavi ja kod keve na poslu drzim Win xp sp2 na cyrix-u na 266 128-ram... i to imam i FW i AV.. Onako ume da stucne tu i tamo 🙂 ali za exel, word i net ne treba bolje 🙂

ako si strpljiv covek instaliraj xp - prvo sto ce ti upasti u oci na toj "zveri" je instalacija koja traje malo duze...
ja kuci imam celeron 600 sa 128mb i xp i nije bas da se razbija od brzine
ipak je tu logika "nov windows->nov komp"

Poslednja izmena:
Mogao bi XP taj je procesor dovoljan,ali je i 128MB rama malo za XP, najmanje 256MB a ako možeš 512MB radiće dobro.

Poslednja izmena:
Po meni je glupo i beskorisno stavljati XP na takvu masinu !

Windows 98SE je konza za tu masinu, a i ovako je proglasen za najstabilniji windows :cigar: . Tako da je najbolje da se iskuliras XP jer bez 1gHz i 256mb ram-a nece raditi ni priblizno 98-ici. Mozes jedino da instaliras office XP. :d

undreground2000 je napisao(la):
Windows 98SE je konza za tu masinu, a i ovako je proglasen za najstabilniji windows :cigar:

Gde, Kad, Kako?

Najstabilniji 16/32bit hibrid je Windows ME. E sad, sto zdere ram, to je drugo...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Gde, Kad, Kako?

Najstabilniji 16/32bit hibrid je Windows ME. E sad, sto zdere ram, to je drugo...

Ovca stabilnije od klasik? Ma kakvi, ima dosta sitnica na kojima puca kao zvecka. Mnogo vise od obicnog 98/SE.

Nazad
Vrh Dno