Šta je novo?

WIN XP - instalirati ili ne ?

zmajns

Čuven
Učlanjen(a)
09.06.2001
Poena
650
Koliko je zahtevan OS ? Ima li neka verzija koja je stabilnija od ostalih ? Driveri ?

za XP

XP (professional) je kod mene brzi, lepsi (mnogo) i stabilniji od Windowsa 2000 professional-a koji sam koristio za obradu fotografije i web dizajn (programi tipa: Photo shopa, Corel drawa, Dreamweavera, Flash-a 5 itd).
Sto se tice drajvera, ovaj sistem ima najvecu i najsveziju biblioteku drajvera. Jedini problem je sto neke moras skidati sa sajtova proizvodjaca (ako hoces da iskoristis sve potencijale komponente). Recimo, printer Stylus 660 vise nema detekciju istrosenosti kertridza ni mogucnost custom podesavanja dimenzija strane za stampu. SB Live moras da dogradis drajverom sa njihovog sajta, ali ostalo radi kao sat.
Nikada se vise ne bih vratio nazad :)

O ne, ne mogu da verujem da cemo opet po 1000-iti put o istoj temi...:(
Moja preporuka ti je da udaris jedan search na "XP"...sve ce da ti se kaze, a ovde ce ionako opet da izbije svadja na temu dobar je - nije dobar...

Bajdvej, u vezi drajvera za SB iz prethodnog posta, upravo XP je valjda jedini Win koji ga prepoznaje savrseno i te drajvere upravo niposto ne treba dirati...ima tu negde jedan thread bas o tome, potrazi i to na search...

Da bi sprecili jos jednu raspravu, evo ovako: sve zavisi od mashine koju imash, tj. hardvera.
Nagledao sam se svakakvih gluposti kod drugara i sl. a kad sam instalirao kod mene, odusevio sam se- mislim u odnosu na ono sto sam ocekivao :)

Inace, mislim da je najbolja varijanta dual boot (ako imas mesta) - npr. win98 i Win XP, bar za prvo vreme...

Pozdrav...

Po meni je Xp do.j@j@ ali ja npr na svim systemima popum Nt,Xp,200 imam problema sa netom...Nece pa nece...Zato furam dual-boot vec duze vreme...Inache je po meni XP extra...A shto se tiche drajvera ja sam oko nekih dane provodio na netu ali ja mislim da ih je sve lakshe i lakshe naci...U ostalom pre nego shto ga instalirash isproveravaj sve na netu i napicshi shta imash od komponenata da ti neko napishe shta podrzava sam win pa tek onda prioni na posao ako nemash vremena za experimente...

Ova prica oko XP-a postaje i meni dosadna. Instaliraj ga pa vidi, ako imas 256 rama bice ok.

Djate bre ljudi stvarno vise, od kako se pojavio xp ovo je sigurno sto pedeseti thread pokrenut na istu temu 'dal' je bolji xp ili w2k' i 'instalirati xp ili ne'...

Mozda se covek kasnije ukljucio u forum, a ne zaboravite da je stara baza prsla.Zadovoljan sam xp-om u potpunosti.Sve lepo radi ,sem ref.rate u open gl igrama, ali i to ce da se sredi.Samo mu treba podesavanja dodatna, ali oi o tome ima gomila site-ova na netu.

borab je napisao(la):
Mozda se covek kasnije ukljucio u forum, a ne zaboravite da je stara baza prsla.Zadovoljan sam xp-om u potpunosti.Sve lepo radi ,sem ref.rate u open gl igrama, ali i to ce da se sredi.Samo mu treba podesavanja dodatna, ali oi o tome ima gomila site-ova na netu.

E, pa bash zato Xp nece valjati jos narednih par meseci, zbog gomile glupih bagova

Meni je na veoma skromnoj konfiguraciji vise nego odlican,samo je po meni uslov minimum 256Mb RAM-a,a pozeljno jos vise...

Hmmm u poslednje vreme njih 10 je pitalo oko instalacije XPa...
Procesljajte malo forum.....

Nazad
Vrh Dno