Šta je novo?

win xp - instalacija

• Začetnik teme Začetnik teme ZLI
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ZLI

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2002
Poena
620
Ne mogu nikako da instaliram "clean" win xp na formatizovan disk.

Windows 98 sam instalirao sa komandom SETUP i pokrene se instaler...
ali sa win xp kada u komandnu liniju otkucam setup ili sa .exe dobijem poruku - odprilike "This program can not run under dos..." i nikako nemogu da pokrenem instalaciju. Pa sam na kraju instaliro ponovo win98 i upgrejdovo ga na xp.

Ako je neko imao ovaj problem voleo bih da cujem neko resenje ili sugestiju.

HVALA

Pazi tebi je potreban bootabilan CD windows XP-a a verovatno ga i imash...E sad pazi potrbno de da uradish sledece:
1.Da udejsh u BIOS (kad upalish komp-kad pishe koliko ti mhz-a ima komp - stisni delete)....
2.E sad u biosu namesti 1st boot device da bude CD-rom (obichno imash izbor : a,c,d ; c,d,a ; d,a,c i td...Pa ti znachi namesti da ti bude d (cd rom) ,x ,x (ovo x , x su neki drajvovi (nebitno koji je a , koji c..))...Ukoliko imash neki drugi bios (kao npr ja-ASUS 😀) onda napishi mada se i onda lako naci-imash opciju boot pa pomocu + i - sve lepo namestish...E ovo je ukoliko ne znash da udesh u bios i ukoliko ne znash da namestish 1st boot device...Ako znash onda OK...
E sad ubaci cd,resetuj komp i ako pochne prvo da chita cd i krene instalacija onda je OK,ako krene odmah na HDD onda nisi lepo podesio bios...A ako krene CD ali nastavi HDD e onda ti nije bootabilan cd i najbolje je da ga od nekog pozajmish ili iznajmish (vama u bgdu je bar lako) pa da sve zavrshish chaskom...
pozdrav

Instalaciju iz DOS-a pokrećeš komandom winnt koja je u i386/ direktorijumu.

Caslav je napisao(la):
Instalaciju iz DOS-a pokrećeš komandom winnt koja je u i386/ direktorijumu.

Nisam siguran ali mislim da ovako instalacija traje dooooooooosta duze...Ispravite me ako greshim (nisam siguran)...

Genghis Khan je napisao(la):
Nisam siguran ali mislim da ovako instalacija traje dooooooooosta duze...Ispravite me ako greshim (nisam siguran)...

Ne traje nista duze od "normalne" instalacije ali ako pokrenes smartdrive(nema ga na WinXP instalacionom disku ali imas u bilo kom starijem windowsu)

Genghis Khan je napisao(la):

Pa zar nije imala kao neka opcija kojom dignes nesto slicno udma pa se brze instalira isto bese u i386 direktorijumu.

Postovao sam vec ali mi je post nestao.

Toliko je izlisnih threadova bilo o tome da nemam reci. Pogledaj malo u OS sobi. Princip je isti i za Win 2k kao i za XP tako da pogledaj i threadove vezane za instalaciju 2K. Postoji i ona fora sa 4 diskete itd. Ljude prosto mrzi da ponovo sve pisu.

Poz!:wave;

Nije 4 nego 6 (...disketa naravno) 🙂

A naravno posto je ovo izgleda opet "posao" za mene 🙂 , od svih "izlisnih" thread-ova, mislim da je najkonkretniji ovaj:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=10625

A dalje objasnjenje od strane MS-a je ovde:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;EN-US;q310994&ID=310994

A posto pretpostavljam da je XP PRO u pitanju, evo i direktnog linka za download programa:
http://download.microsoft.com/download/whistler/Install/310994/WIN98MeXP/EN-US/WinXP_EN_PRO_BF.EXE

Anything else ??? 😉

drapin je napisao(la):
"posao" za mene 🙂

Strasan si majke mi!

Trebalo bi da pocnes da ostavljas i vreme za koje je izvrsena pretraga. 🙂

Poz! :wave;

Nazad
Vrh Dno