Šta je novo?

Win XP - instalacija sa flash-a

VUCKO-91

Slavan
Učlanjen(a)
21.08.2008
Poena
319
Treba mi neki program sa kojim bih mogao da uz pomoc instalacionog cd-a napravim da mi flash bude bootabilan. Posto trebam da instaliram taj windows na laptop, a na njemu je pokvaren cd citac, tako da mora sa flash-a da se instalira windows. Jel imate neki predlog za program koji bi to mogao da odradi, posto sam probao par komada sa interneta i nisam uspeo da odradim sa njima. Imam flash od 4G.
Molim za pomoc.

Probaj ovaj tutorijal.

Poslednja izmena:
Kao da ste znali sta sam radio i sta upravo radim. Prvo sam probao tutorijal sto mi je okacio mirza82, imao sam neki problem, iako je flash bio formatiran na fat32 on je prijavljivao da flash nije fat32 i da je citiram NOT VALID iz nekog razloga.U medjuvremenu sam pronasao ovaj wintoflash. Trenutno sam ga ostavio da radi, nadam se da cu uspeti. Javljam sta sam uradio!

Vidi izuglaj program FlashBoot i probaj sa njim, davno sam podizao sa njega.

Ako ti ne uspeju prethodni saveti probaj sa ovim tutorijalom. http://www.eeeguides.com/2007/11/installing-windows-xp-from-usb-thumb.html

Ja sam već par puta koristio taj tutorijal kod instalacija xp-a na 2-3 računara. Ono što je bitno kada "praviš" instalacioni usb, je da to radiš na Win Xp operativnom sistemu (može i xp kao virtuelni os u okviru VM ware plejera ili virtual box-a)

TO nisam znao, nigde nisam procitao niti mi je ko rekao. Ja ovo pokusavam na 7 ultimate... :(

Probacu flashboot , cini mi se da njemu nije problem drugi operativni sistem, u tutorijalu se vide slike koje su iz 7 ili iz Viste.

Poslednja izmena:
Nisam uspeo sa flashboot, udari mi neki error. Jel ima jos predloga?

wintoflash .

uans mor . problem sa mirzinim tutorijalom je u tome što je na nekim fleškama nemoguće na taj način setovati aktivnu particiju .

skini wintoflash, mountuj ISO fajl na virtual drive, i završićeš poso za 5 minuta .

ako imas 16gb flash skini onda ovo i nema da te boli glava :D
Kod:
http://beta.demonoid.me/files/details/2889122/?hl=mOBSCENE21%27s

nemam flash od 16 GB, aj probacu to sa ISO file-om mozda tako bude bolje...

E da, imas i 4gb verziju na tom linku sto sam ti dao.
Tacnije 4.8.16gb

Skidam ovo trenutno, malo je poveliko, pa se javljam da li sam nesto uraio. POzz i hvala svima!

Nazad
Vrh Dno